Haberler

Bakan Soylu'nun "Lanet" diye nitelendirdiği Çukur dizisine suç duyurusu

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Lanet bir dizi" olarak nitelendirdiği Çukur'un son bölümündeki avukat sahnesi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Show TV'de yayınlanan Çukur dizisindeki bir sahnede avukat rolündeki oyuncunun tartaklanmasına yönelik savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Funda Sadıkahmet Alp'in yaptığı suç duyurusunda avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırıldığı ve gelecek nesillerin diziden olumsuz etkilendiği belirtildi.

Özel bir televizyon dizisinde akşam saatlerinde yayınlanan Çukur'un son bölümündeki avukat sahnesi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Funda Sadıkahmet Alp tarafından yapılan suç duyurusunda dizinin 29 Ekim 2019 tarihinde yayınlanan bölümündeki bir sahnede avukat rolündeki kişiye yönelik şiddet eğilimi, baskı ve tehdit ile 'yarın o adam çıkacak' gibi sözler söylendiği ve kötü muamele edildiği kaydedildi.

"AVUKATLIK MESLEĞİNE HAKARET EDİLİYOR"

"Avukat rolündeki kişinin ise hiçbir tepki vermeyerek ve susarak bu baskıya boyun eğdiği aktarılarak seyircinin gözünde normalleştirilen bu hususlar açıkça suç teşkil etmektedir" denen suç duyurusunda, "Özellikle genç izleyici kitlesine sahip Çukur isimli dizi gençlere kötü örnek olmakta ve maalesef şahsımın da dahil olduğu avukatlık mesleğinin bu sahne ile zedelenmesine ve itibarsızlaşmasına neden olmaktadır. Gelecek nesilleri olumsuz etkileyen bu dizide avukatlık mesleğine alenen hakaret edilmekte ve aşağılanmaktadır" ifadesi kullanıldı.

Bakan Soylu'nun 'Lanet' diye nitelendirdiği Çukur dizisine suç duyurusu

"KABUL EDİLEMEZ"

Avukat Sadıkahmet Alp suç duyurusunda ayrıca bu sahne ile mesleğin onur ve şerefinin ayaklar altına alındığını belirterek "Maalesef akılarda kalan avukatlara istediğini yaptırabilecek bir güç gösterisi ve hatta hukuksuz işlere teşvik etmeye çalışma avukatın yakasından tutup tehdit etmek olmuştur. Hak arama mücadelemizi avukatlar olarak kanunlar çerçevesinde tüm zorluklara rağmen verirken bu denli itibarsızlaştırılmanın haklı bir açıklaması olamayacağı gibi kabul edilemez" dedi.

Birçok avukatın hakaret ve tehditlere maruz kaldığının ve öldürülen avukatların gazetelerin 3. sayfalarına konu olduğunun aktarıldığı suç duyurusunda şikayetçi olmanın zorunlu olduğu açıklandı. Avukat Sadıkahmet Alp bu sahne ile ilgili 'hakaret' ve 'halkı kanunlara uymamaya tahrik etme' suçlarından kamu davası açılması talebinde bulundu.

BAKAN SOYLU SERT SÖZLERLE ELEŞTİRMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bazı televizyon dizilerini eleştirmiş ve "Her kurumun kendi adına üretmesi gereken tedbirler, atması gereken adımlar söz konusudur. Lanet bir dizi var 'Çukur' diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun. Bir de 'Adana Sıfır Bir' diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluşturamıyorsak yandık. Bu iki dizi çocuklarımızı zehirliyor. İnsanımızı kendi kültüründen uzaklaştırıyor. Ben de hayretle bakıyorum 'Üniversite hocaları ne işe yarıyor?' diye" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Süleyman Soylu Çukur Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500

Yorumlar (171)

Ad:

Siz dizilerle ugrasicaniza Önce kendi pislikllerinizi temizleyin

166
103
yanıtYanıtla
ayşe:

aynen öyle

yanıt35
yanıt16
hs:

seninle uğraşmaya gerek yok ki.

yanıt7
yanıt14
Kibar Feyzo:

Millet bir şeylere uyanacak diye ödleri kopuyor.!

120
64
yanıtYanıtla
hm:

mesela amerikan alman fransız karması olup ne ahlak bırakan ne Allahtan korkan edepsiz insanlar uyanacak diyemi. Onlar zaten uyanacakları zaman kemiklerini atıyorlar sözde laik cumhuriyetci Atatürkçü geçinen ama asla bunların ne olduğunu bilmeyen özenti grubu.

yanıt2
yanıt0
Halit Bosnasaraylı:

Yahu haftada 40 dizi yayınlanıyor. Yayınlayana ne dersin seyreden ne dersin. . . Geri kalan programlar da evlere şenlik. . . Dedi kodu, geyik muhabbetleri, spor yazarı denen gevezelerin saçma sapan konuşmaları. . . Manyak bir toplum olduk çıktık. . . Bilgi ve kültür programı bir tane bile yok. Yuh olsun.

113
0
yanıtYanıtla
depdep:

ee yanlışmı yokmu öyle avukatlar korkuyla parayla rüşvetle neler neler yapıyorlar

99
7
yanıtYanıtla
raa:

aynen ben yasiyorum bu korkak avukat olayini adami korkutmuslar onlarin hesabina calismaya baslamis banada he he ha ha deyip duruyordu simdi ortaya cikardim ben ne yapayim dedi bende kovdum avukatliktan birde cikmislar avukatlari savunuyorlar hepsi satilmis iste varmi yanlis

yanıt0
yanıt0
TESPİT:

Ne istiyorsunuz sürekli ABDULHAMIT, PAYITAT felan mı izleyelim. Bi salın bizi bi salın da işinize bakın ya

40
32
yanıtYanıtla
mustafa:

aynı şiddet olayları eşkiya dünyaya hükümdar olmaz diriliş gibi dizilerde de mevcut ama ne hikmetse o kanallara yaptırım yok

26
12
yanıtYanıtla
Tüm 171 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title