Haberler

Bakan Yanık: Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi'ni başlattık

Güncelleme:

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocukların taleplerini yerine getirerek, güvenli internet kullanımı ve dijital konularda bilinçlendirmeye yönelik eğitim çalışmalarını içeren Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi'ni uygulamaya koyduklarını duyurdu.

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocukların taleplerini yerine getirerek, güvenli internet kullanımı ve dijital konularda bilinçlendirmeye yönelik eğitim çalışmalarını içeren Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi'ni uygulamaya koyduklarını duyurdu.

Bakan Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 2000'den bu yana her yıl 20 Kasım'da tüm illerden İl Çocuk Hakları Komitesi üyelerinin Ankara'da Ulusal Çocuk Forumu'nda buluştuğunu hatırlattı. Bakanlığın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen son toplantının 'Dijitalleşen Dünyada Çocuk' temasıyla Kasım 2021'de düzenlendiğini kaydeden Yanık, forumda çocukların öneri ve taleplerinden oluşan sonuç bildirgesi yayımlandığını belirtti. Bildirgede 'İl Çocuk Hakları Komiteleri ve çeşitli kurum/kuruluşlar tarafından Dijital Okuryazarlık Ehliyeti konulu bir proje başlatılması, bu kapsamda dijital okuryazarlık ve güvenli internet konularında eğitim çalışmalarının yapılması' önerisinin yer aldığını belirten Yanık, bildirgenin ilgili kurum ve kuruluşlarla da paylaşıldığını vurguladı.

'ÇOCUKLARIMIZIN FARKINDALIK OLUŞTURMALARINI HEDEFLİYORUZ'

Çocukların yayımladığı bildirge ve Cumhurbaşkanlığı 6'ncı 180 Günlük İcraat Programı doğrultusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda çalışmalar yürütüldüğünü aktaran Bakan Yanık, "İl Çocuk Hakları Komitelerimiz ve çeşitli kurum/kuruluşlar tarafından dijital okuryazarlık, güvenli internet konularında eğitim çalışmaları planladık. Çocuklarımız istedi biz yaptık. 12-18 yaş grubundaki çocuklarımıza yönelik dijital okuryazarlık ve güvenli internet kullanımı konularında eğitim çalışmalarını içeren Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi uyguluyoruz. 350 çocuğumuza dijital okuryazarlık eğitimi vererek projenin birinci aşamasını tamamladık. Çocuklarımızın bilinçli bir 'dijital okuryazar' olmasının yanı sıra çevrelerinde de farkındalık oluşturmalarını hedefliyoruz. Bu eğitimlerle çocuklarımızın güvenli internet kullanımı, sosyal medyayı doğru kullanma, siber zorbalık, dijital dünyadaki sorumluluklar ve dijital mahremiyet konularında bilgi sahibi olmasını istiyoruz" dedi.

Bakan Yanık, projenin ilk aşamasının mart ayında tamamlandığını belirterek, "İkinci aşamada, eğitim alan 350 çocuğun öğrendiklerini akranlarına aktaracak ve böylece eğitim yaygınlaştırılacak. Dijital Okuryazarlık Ehliyeti Projesi'nin ikinci aşaması haziran sonunda tamamlanacak. İkinci aşama tamamlandığında 1000 çocuk eğitim almış olacak ve eğitimler yaygınlaştırılmaya devam edecek" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title