Haberler

Bahar Yorgunluğuna C Vitamini

Bahar Aylarında Düşen Vücut Direncine Karşı Bol C Vitamini İçeren Biber ve Turunçgiller Öneriliyor. Eyüp Devlet Hastanesi Diyetisyeni Pınar Akkuzu, Online Sağlık'a (Www.onlinesaglik.com) Yaptığı Açıklamada, Bahar Aylarında Bol C Vitamini İçeren Yeşil ve Kırmızı Biber ile Portakal, Greyfurt Gibi Turunçgillerin Tüketilmesini Önerdi.

Bahar aylarında düşen vücut direncine karşı bol C vitamini içeren biber ve turunçgiller öneriliyor. Eyüp Devlet Hastanesi Diyetisyeni Pınar Akkuzu, Online Sağlık'a (www.onlinesaglik.com) yaptığı açıklamada, bahar aylarında bol C vitamini içeren yeşil ve kırmızı biber ile portakal, greyfurt gibi turunçgillerin tüketilmesini önerdi.

Akkuzu, sağlıksız beslenme, spor yapmama, yemek ve uyku saatlerinin düzensiz oluşu, yıpratıcı yaşam koşulları, hava kirliliği, stres ve sigaranın, modern çağın hastalıklarını tetiklediğini belirtti. Baharla birlikte insanlarda meydana gelen birtakım değişikliklerde vücudun temizleme sisteminin iyi çalışmamasının da etkili olduğunu anlatan Akkuzu, "Bahar mevsiminin başladığı bugünlerde birçok kişide, genel bir bitkinlik, güçsüzlük, yorgunluk, isteksizlik, uykusuzluk, huzursuzluk gibi şikayetler görülüyor" dedi.

İyi ve sağlıklı beslenmenin ciddi hastalık risk faktörlerini ortadan kaldırabileceğini savunan Akkuzu, kalp damar hastalıklarına karşı Omega 3 asitlerinin yoğun olduğu uskumru, sardalye ve ton balığı tüketiminin önemli olduğunu söyledi.

Pınar Akkuzu, diyet yapanlara haftada iki-üç gün Omega 3 yağ asidi içeren balık yemeleri tavsiyesinde bulunarak, "Özellikle içinde bulunduğumuz bahar aylarında insanların vücut direnci düşer. Bu aylarda bol bol C vitamini içeren yeşil ve kırmızı biber yenilmesini, portakal, greyfurt gibi turunçgillerin bol tüketilmesini öneriyorum" diye konuştu.

Diyetisyen Pınar Akkuzu, uyku problemi yaşayan, gergin olanlar, yüksek tansiyonu bulunanlar ile ülser şikayeti olanların bu aylarda kafein alımından kaçınmaları gerektiğine dikkat çekti.

A vitaminin vücudu birçok kanser türünden koruduğunu da anlatan diyetisyen Pınar Akkuzu, A vitaminin kayısı, portakal, ıspanak ve brokolide bolca bulunduğunu söyledi.

Bu sebze ve meyvelerin aşırı derecede değil, zamana yayılarak ve ölçülü şekilde tüketilmesi gerektiğini de belirten Akkuzu, E vitaminin soya, ayçiçeği, zeytinyağı, fındık, ceviz, badem ve koyu yeşil sebzelerden sağlanabileceğini anlattı.

Selenyumun ise deniz ürünlerinin yanı sıra mantar, ceviz, soğan ve sarımsaktan alınabileceğini dile getiren Pınar Akkuzu, bol liftli yiyecek içeren sebze, meyve ve kuru bakliyat tüketilmesinin önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

(ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title