Haberler

AVCILAR'DA CEMEVİNDE AŞI

Güncelleme:

KORONAVİRÜS ile mücadele kapsamında Avcılar'da cemevinde de aşı çalışması yapıldı.

KORONAVİRÜS ile mücadele kapsamında Avcılar'da cemevinde de aşı çalışması yapıldı.

Avcılar İlçe Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Bulaşıcı Hastalıklar ve Aşı Birimi Sorumlusu Dr. Ahmet Abbasoğlu, Sağlık Müdürü Turgut Çalışkan ile birlikte toplumun her kesimine ulaşmak için hazırladığı proje kapsamında geçen hafta camide Cuma namazı için gelenlere bilgilendirme yapıldı. Büyük ilgi gören mimberdeki bilgilendirme çalışması ardından 100 bini aşkın nüfusu ile ilçenin en kalabalık mahallesi Yeşilkent'teki Cemevi'nde benzer çalışma yapıldı. Cemevi yetkilileri ile yapılan görüşme ardından Sağlık Müdürü Çalışkan ve Dr. Abbasoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişilik ekip 150 doz aşıyı alarak Yeşilkent Cemevi'ne gitti.

Görevliler koronavirüs için uygulanan BioNTech, Sinovac aşılarını yaptırmak isteyenlere form dağıttı. Cemevi bahçesindeki kameriyeler birer 'aşı odası'na dönüştürülürken gelenler gerekli kontrollerin ardından bir, iki veya üçüncü doz aşılarını oldu. Cemevi Başkanı Arslan Uzun, cemevi aşılama çalışmasının çok yararlı olduğunu belirtirken, gündüz işe gidenlerin randevu almada zorlandıklarını böylece herkesin koşarak geldiğini söyledi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez de, "Bütün sivil toplum örgütleri aşılama çalışmalarına destek vermeli. Aşının tek çözüm olduğu kanıtlanmıştır. Bu çok kıymetli bir çalışma" dedi.

Dr. Ahmet Abbasoğlu, gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını ifade ederken, 'İnsanlar göründüğü kadarıyla çok fazla tereddüte düşmeden gelip aşı oluyorlar. Burada sadece biraz daha kolaylık sağlamaya çalıştık. Zaten randevu sistemi ile aşılama yapılıyor. Günü gelenlerin biraz da seferberlik havası ile bunu hızlandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Sağlık Müdürü Turgut Çalışkan, Muharrem ayının mübarek olmasını dilerken, 'Daha önce camide yaptığımız çalışmayı cemevinde sürdürmekteyiz. İstediğimiz orana ulaşıncaya kadar çabamızı sürdüreceğizö dedi. İlk etapta geçirilen 150 doz aşının tükenmesi üzerine destek amacıyla yeniden aşı getirildi. Saat 23.30'a kadar süren çalışmada 4'üSinovac, 216'sı BioNTech olmak üzere toplam 220 doz aşı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

COVIRAN Bereket Yeşilkent Avcılar Haberler

Bakmadan Geçme

Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title