Haberler

Atatürk'ün Eşi Latife Hanım'ın Özel Eşyaları Yeni Sahiplerini Buldu

Artı Mezat tarafından gerçekleştirilen “Özel Koleksiyonlar Müzayedesi’nde nadide eserler koleksiyonerlerle buluştu.

Artı Mezat tarafından gerçekleştirilen "Özel Koleksiyonlar Müzayedesi'nde nadide eserler koleksiyonerlerle buluştu. Aralarında çok özel parçaların da yer aldığı Akşam Müzayedesi'nde, Atatürk'ün eşi Latife Hanım'dan yeğeni Muammer Erboy'a intikal eden eserler yeni sahiplerini buldu.

Teşvikiye'de yer alan Artı Mezat'ta gerçekleştirilen ve Jale Tantekin tarafından yönetilen müzayedede Latife Hanım'dan intikal eden gümüş kaşıklık 3 bin 500 liraya, tuğralı gümüş kartvizitlik bin 300 liraya, gümüş tatlı takımı 8 bin liraya, gümüş kadehler bin 500 liraya, semaver ise 4 bin liraya alıcı buldu. 40 bin liraya satılan Sultan II. Abdülhamid (1876- 1909) tuğralı büyük boyutlu bir çift şamdana ise katılımcıların ilgisi yoğun oldu.

Latife Hanım'a ait 5 parça eşyanın çıkış fiyatından yükselerek satıldığını söyleyen Jale Tantekin, eserlerin sürekli olarak kullanılan eşyalardan oluştuğunu belirtti. Müzayedenin en değerli parçası ise Fausto Zonaro'ya ait, ahşap panel üzerine yağlı boya çalışması "Galata Köprüsü" isimli eser oldu. Dünyaca ünlü oryantalist ressamlardan Fausto Zonaro'nun arkasında kendi el yazısı ile başka bir oryantaliste "Çok değerli arkadaşım Prieur Bardin'e" yazılı "Galata Köprüsü" isimli çalışması 150 bin liradan satışa sunuldu. Eser, 180 bin liraya satıldı. Toplam 153 parçanın satışa sunulduğu "Özel Koleksiyonlar Müzayedesi'nde nadide eserlere koleksiyonerler ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Fausto Zonaro Latife Hanım Teşvikiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title