Haberler

Arap Birliği, Uluslararası Toplumu Filistin Devletini Tanımaya Çağırdı

Güncelleme:

Arap Birliği Pazar günü, İsrail işgali karşısında azmini koruyan Filistin halkının merhum Yaser Arafat'ın yolundan yürüdüğünü teyit etti.

Arap Birliği Pazar günü, İsrail işgali karşısında azmini koruyan Filistin halkının merhum Yaser Arafat'ın yolundan yürüdüğünü teyit etti.

Yaser Arafat Vakfı'nın Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Mütevelli Heyeti Toplantısı'nda konuşan Arap Birliği İşgal Edilmiş Arap Toprakları ve Filistin İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ni, Filistin halkını korumak üzere sorumluluk almaya çağırdı.

SES (Arapça): SAİD EBU ALİ, Arap Birliği İşgal Edilmiş Arap Toprakları ve Filistin İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı:

"Artan İsrail saldırılarının tüm biçimleri karşısında uluslararası toplum, kararlarının uygulanmasına yönelik çabalarını artırmalı ve Filistin halkına yönelik uluslararası koruma sağlayarak iradesini ortaya koymalıdır. Ayrıca Güvenlik Konseyi, ilgili kararlarını uygulamak ve uluslararası toplumun üzerinde mutabık kaldığı iki devletli çözümün sonsuza dek kaybolmasını önleyecek bir barış sürecini netliğe kavuşturmak üzere yetki ve sorumluluklarını kullanmalıdır."

Ali ayrıca uluslararası toplumu Filistin devletini tanımaya ve uluslararası meşruiyet kararları ve Arap Barış İnisiyatifi temelinde BM'ye tam üye yapmaya çağırdı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Kahire'den bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Yaser Arafat Filistin İsrail Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title