Haberler

Ankara Üniversitesi'nde başörtüsü krizi! Öğretim görevlisinin sorduğu soru tepkilere neden oldu

Güncelleme:

Ankara Üniversitesi'nde bir öğretim görevlisinin ders sırasında başörtülü öğrenciye "Başörtüsünü neden takıyorsunuz? Neden farz? Başörtülü biri anlatsın" dediği iddiasının ardından, kampüs öğrencileri prostestoda bulundu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde bir öğretim üyesinin ders esnasında başörtülü öğrenciye "Başörtüsünü neden takıyorsunuz? Neden farz? Başörtülü biri anlatsın" dediği iddia edildi. Öğretim üyesinin sözleri üzerine Cebeci Kampüsü öğrencileri öğretim görevlisini protesto ederek basın açıklamasında bulundu.

Ankara Üniversitesi'nde başörtüsü krizi! Öğretim görevlisinin sorduğu soru tepkilere neden oldu

"KİMSE DİNİ İNANÇ VE KANAATLERİNDEN DOLAYI SUÇLANAMAZ"

Yapılan açıklamada, gösterilen davranışın hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmadığını, insan hakları ilkesine aykırı olduğunu söyleyen öğrenci sözcüsü Yusuf Ozan, "Anayasanın 24. maddesinde yer alan 'Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir.' 'Kimse dini inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz.' hükümleri yaşanan olayın hangi boyutlarda haksızlığa yol açtığının ispatı niteliğindedir. İnsan haklarını ve hukuku çiğneyen kişinin akademisyen sıfatıyla mülkiye kürsülerinde eğitim veriyor olması durumun vahametini ortaya koymaktadır. Cumhuriyetin ve demokrasinin, ulusal bütünlüğün ve iç barışın temel değeri olan 'laiklik' ilkesi zedelenmiş; Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in temel değerleri ayaklar altına alınmıştır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ankara Üniversitesi Haberler

500

Yorumlar (9)

juzen sari:

kovun ogretim gorevlisini konu kapandi

36
14
yanıtYanıtla
FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :

Ne kadar boş işlerle uğraşıyoruz yazık

41
1
yanıtYanıtla
Ayaz Karahanlı:

okumuşsun okadar birde ögretmen olmussun ama bence cahilsin buda egitimin kötü oldunun anlamına geliyor zaten herkez istedigini giyer veya inanır seni ilgilendirmez herkez birbirine saygı duymayı ögrenmeli artık.. herkezin görüşleri düşünceleri inancı farklı olabilir bize düşen saygı duymaktır..

31
7
yanıtYanıtla
Kuman:

Aha da bir gereksiz prof daha! Bir an önce bohçasını eline verip dışarı salınmalı.Sana ne? Senin görev alanın başörtüsü mü?

22
5
yanıtYanıtla
ali aydemir :

Hürre kadınları kölelerden ayıran bir simge olarak humr adlı şal benzeri bir örtü başa atılıyordu.Ancak göğüs ve omuzlar açıktı. Nur 31. ayetle, açık olan bu ziynet yerlerinin örtülmesi emronulmuştur. Saçların kapatılması ile hiç bir ayet yoktur. Öyle olması gerekseydi, Yüce Allah "Söyleyin mümin kadınlara, saçlarını örtsünler" buyururdu.Hal böyle iken, inancı gereği örtmek isteyene kimse karışmamalı.İsteyen açar,isteyen kapatır.

7
10
yanıtYanıtla
Kobra Murat :

Bana mesela "Neden inanmiyorsun?", "Bu duzen yaraticisiz nasil oldu?" tarzi sorular geldiginde kendimi suclanmis hissetmiyorum. Kendi inancimi anlatma firsati ve kisvesi ile hemen ateizm misyonerligine soyunuyorum. :)) Bu benim gorusum, ama tabi dunya 7 milyar insan. Bu gorusumden bile "incinen" elbet cikar.

5
10
yanıtYanıtla
Samet:

Artık ben, bilimin ve teknolojik gelişmelerin konuşulduğu bir toplum istiyorum. Bu ne ya yıllardır başa sarıp duruyoruz. Kim ne giyiyor bize ne...

7
1
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

daha şimdiden başladıysa bunlar işimiz zor

1
6
yanıtYanıtla
Mehmet Akkın:

vijdan ve ahlakyoksa başörtüsü manasıne...ne olursan ol önce insan olmalı aklıma merve kavakcı geldi.....

5
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title