Haberler

'Akıllı Sınıf' Uygulaması Van'da Devreye Girdi

Anadolu Teknik Liseleri'nde Oluşturulan ve İçerisinde Video Konferans Sisteminin de Bulunduğu 'Akıllı Sınıf' Uygulaması, Van'da da Devreye Girdi. Öğrenciler, Bağlandıkları Video Konferans Sistemiyle 7 İlde Bulunan Sınıflarla Canlı Olarak Elektrik, Elektronik, Bilgisayar ve Mekanik Alanlarda Eğitim Alabilecek.

ANADOLU Teknik Liseleri'nde oluşturulan ve içerisinde video konferans sisteminin de bulunduğu 'Akıllı Sınıf' uygulaması, Van'da da devreye girdi. Öğrenciler, bağlandıkları video konferans sistemiyle 7 ilde bulunan sınıflarla canlı olarak elektrik, elektronik, bilgisayar ve mekanik alanlarda eğitim alabilecek.

Ankara İskitler Anadolu Teknik Lisesi'nde bulunan ve video konferans sistemiyle canlı olarak Van'a bağlanan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Vali Yardımcısı Osman Ahsen'le bağlantı kurarak otomasyon sistemini devreye soktu. Ankara, İzmir, İstanbul, Trabzon, Antalya, Gaziantep ve Van ilindeki Anadolu Teknik Liseleri'ndeki öğrenciler bağlandıkları video konferans sistemiyle 7 ilde bulunan sınıflarla canlı olarak elektrik, elektronik, bilgisayar ve mekanik alanlarda eğitim alabilecek. 7 ilin canlı olarak katıldığı açılış sonrası Van Merkez Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Veysel Akdaş, davetlilere otomasyon hakkında bilgi verdi.

Akıllı sınıfların, video konferans ve canlı yayın teknolojisiyle donatıldığını belirten Akdaş, görsel ve işitsel elektronik teknolojileri kullanılarak bu sistemde maksimum verimliliğin sağlanacağını söyledi.

Akdaş, video konferans sistemiyle dünyanın herhangi bir noktasında bulunan benzer teknolojiye sahip sınıflarla internet üzerinden ortak derslerin işleneceğini belirtti. Daha sonra Vali yardımcısı Osman Ahsen ile davetliler ile öğrenciler akıllı sınıfları gezdi.

Gülay ÖZEK/VAN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title