Haberler

Cephanelik Patlamasının Duruşmasında Gerginlik

Güncelleme:

Afyonkarahisar'daki cephanelik patlamasının ikinci duruşmasında tutuksuz yargılanan sanıklardan Üsteğmen Tuncay Aydın ifade verdi.

Afyonkarahisar'daki cephanelik patlamasının ikinci duruşmasında tutuksuz yargılanan sanıklardan Üsteğmen Tuncay Aydın ifade verdi. Üsteğmen Aydın ifadesinde, "3 Eylül'de Bölük Komutanı Binbaşı Ali Duran, Bedri ve Murat astsubayı mühimmatların tasnifi için, beni de depoların çevre temizliğiyle görevlendirdi."dedi.

BİNBAŞI 4 GÜNDE BİTİRİLMESİNİ EMRETTİ

Üsteğmen Aydın, Binbaşı Ali Duran'ın faaliyetleri denetleme yaklaştığı için 4 gün içinde bitirilmesini emrettiğini belirterek: "Biz bu kadar kısa süre içerisinde faaliyetlerin bitirilemeyeceğini uyardık. Ama ısrarlı davranarak görüş ve önerilerimizi dikkate almadı. Bizleri dinlemedi ve bu işin 4 gün içinde bitirilmesini emretti. Bunun üzerine çalışma başlatıldı. İstifleme gece geç saatlere kadar devam ediyordu. Bu işler araç farı ve el feneri kullanılarak yapılıyordu. Bu durum iki gün boyunca devam etti. 4 Eylül'de çalışmalar başladı. Faaliyetler yürürken bölük komutanı ile şehit cenazesine katıldım. Binbaşı faaliyetlerin 5 Eylül'de sabah saat 7'de başlamasını istedi. Ertesi günü yani 5 Eylül günü nöbetçi subay olduğumda depolarda askerler çalışıyordu. Raylı sistem kurulmuştu ve herhangi bir aksaklık yoktu. Saat 17.30 sularında Bölge Komutanı Veysel Albay'ın yanına gittim ve depolarda tasnif çalışmalarının sürdüğünü bildirdim. Kendisi de bana teşekkür etti ve faaliyetlerin güzel olduğunu aktardı."

DEPREM OLDUĞUNU SANDIM

Akşam yemeğinde Bedri Başçavuş askerlerin bir kısmını araçla depoya götürdü. Geri kalan diğer askerleri ise Cüneyt uzman depoya getirdi. Ben de yemek sonrası depoya gittim. Bedri Başçavuş sandıktan aldığı bir el bombasını askerlere göstererek, üzerinde yazılan yazılar hakkında askerlere bilgi veriyordu. Ben de askerleri bu konuda ikaz ettim. Saat 20.00 sularında ise Ali Binbaşı beni telefonla arayarak, çalışmalar hakkında bilgi sordu. Ben de içerideki personelden aldığım bilgiye göre, saat 21.00 sularında faaliyetin biteceğini söyledim. Karargaha gittim. Ses ve sarsıntı oldu. Deprem olduğunu sandım. Patlama nedeniyle telsiz irtibatı kesildi. Daha sonra üstlerime bilgi aktardım" diye konuştu.

KISA DÖNEM ASKERLER DEPONUN İÇİNE GİRMEDİ

Sanık Aydın'ın ifadesinin ardından şehit yakınlarının avukatları tarafından sorular soruldu. Üsteğmen Aydın, depo dışında kısa dönem askerlerin, depo içinde ise uzun dönem askerlerin görev aldığını söyledi. Bu iş için kısa dönem askerlere bir eğitim verildiğini görmediğini belirten Üsteğmen Aydın, "Murat ve Bedri Başçavuş bu konuda gerekli uyarıları yapıyordu. Kısa dönem askerler mühimmat sandıklarını depo önüne kadar taşıyordu. Uzun dönemler ise sandıkları içeriye alarak istiflemeyi yapıyordu. Kısa dönemlerin depo içine girip girmediğini görmedim" dedi.

Üsteğmen Aydın, mahkeme başkanının patlama olduğu günü nizamiye önünde askerlerle siviller arasında bir kavganın olup olmadığını sorması üzerine, "O gün nöbetçi subaydım. Nizamiye önünde olay öncesi ve sonrasında askerler ve sivillerin kavga edip etmediği konusunda bir bilgim olmadı ve bana böyle bir bilgi de gelmedi" dedi.

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

Savunmaların ardından askeri savcı Binbaşı Ali Duran, Albay Veysel Özbay ve Üsteğmen Tuncay Aydın'ın delil karartma ihtimallerini göz önüne alarak tutuklanmaları talep etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti, oy birliği ile sanıklar hakkındaki bu talebin mahkeme sonunda değerlendirilmesine karar verdi.

DURUŞMADA GERGİNLİK

Mahkeme sırasında zaman zaman gergin anlarda yaşandı. Sanık avukatlarından Nejat Öztaşkent'in, 'Bizim söyleyeceğimiz çok şey var ama içimize atıyoruz' sözlerine şehit aileleri tepki gösterdi. Bu sözler üzerine şehit aileleri Avukat Öztaşkent'in üzerine yürüdü. Araya polis ve askerler girerek gerginliği önledi. Ardından mahkeme heyeti duruşmaya yarım saat ara verdi.

Diğer tutuksuz sanıklar Kıdemli Albay Veysel Özbay ve Binbaşı Ali Duran'ın da hazır bulunduğu duruşmayı, 1'inci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, CHP Eskişehir İl Başkanı Nihat Çuhadar da izledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuncay Aydın Ali Duran Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title