Haberler

ABD'de Başkanlık Seçimine Doğru

ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı olmak için kampanya yürüten Ted Cruz, 4 ve 7 yaşındaki iki kızının bir gazetenin karikatüründe konu edilmesine sert tepki gösterdi.

ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçilerin adayı olmak için kampanya yürüten Ted Cruz, 4 ve 7 yaşındaki iki kızının bir gazetenin karikatüründe konu edilmesine sert tepki gösterdi.

Washington Post gazetesinin Pulitzer ödüllü karikatüristi Ann Telnaes tarafından çizilen ve internet sitesinde yer alan karikatürde çocuklarının maymun gibi gösterilmesini öfkeyle karşılayan Teksas Sanatörü Cruz, "Beni çok fazla şey öfkelendirmez ama çocuklarımla dalga geçilirse sinirlenirim" dedi.

Cruz, "Çocukları rahat bırakın. Medya her Cumhuriyetçiye saldırmak ve dalga geçmek istiyorsa bunu yapabilir ama çocuklarımızı rahat bırakın" ifadesini kullandı.

Bu tür saldırıların siyasette yeri olmadığını belirten Cruz, bunun yerine önemli konuların konuşulması gerektiğini söyledi. Cruz, "liberal medya" diye nitelediği bazı basın kuruluşlarını kendisi ve ailesini yok etmeye çalışmakla suçladı.

Washington Post gazetesinin karikatüristi Telneas'ın çiziminde Noel Baba olarak gösterilen Ted Cruz, kıyma makinesi taşıyor ve yine Noel Baba kıyafeti giymiş iki küçük maymunun iplerini tutuyordu. Karikatürü sosyal medyada paylaşan Ann Telnaes ise çizimin altında "Ted Cruz çocuklarını siyasi destek olarak kullanıyor" mesajını yazmıştı.

Gazete, gelen tepkilerin ardından karikatürü yayından kaldırdı.

Cruz da daha sonra Twitter hesabında Demokrat Parti'nin aday adaylarından Hillary Clinton'ı konu alan bir animasyon paylaştı. Bunda da Clinton, üzerlerinde Washington Post ve New York Times yazan iki köpeğin iplerini elinde tutuyor. Cruz, bu çizimin altında, "Karikatür için daha iyi bir fikir: Hillary ve süs köpekleri" ifadesini kullandı.

Ted Cruz, Cumhuriyetçi adaylar arasında son günlerde yükselişte. Son anketlere göre Cruz, milyarder iş adamı Donal Trump'ın ardından en çok destek gören Cumhuriyetçi aday konumunda bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Ann Telnaes Teksas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title