Haberler

Ab, Ukrayna'da Yeni Hükümete Mali Destek Verecek

Ukrayna'da Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in akıbeti belirsizliğini korurken Avrupa Birliği, yeni hükümete mali destek taahhüdünde bulundu.

Ukrayna'da Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in akıbeti belirsizliğini korurken Avrupa Birliği, yeni hükümete mali destek taahhüdünde bulundu.

AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Olli Rehn, G-20 Toplantısı için bulunduğu Sydney'de yaptığı açıklamada, "Demokratik ilkelere dayalı siyasi çözüm bulunduğunda, kurumsal ve ekononik reformlara ciddi ve samimi bir şekilde bağlı yeni hükümet oluştuğunda Ukrayna'ya esaslı mali yardımla angajmana hazırız" dedi.

Rehn, Ukrayna'nın ne kadar mali desteğe ihtiyaç duyacağını değerlendirme aşamasında olduklarını söyledi. Olli Rehn, Avrupa değerlerine bağlılıklarını ortaya koyan Ukrayna halkına "daha açık bir perspektif sunmalarının önem taşıdığını" vurguladı.

Bu arada AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek temsilcisi Catherine Ashton, yaptığı yazılı açıklamada, Eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko'nun parlamento kararıyla serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, halkın demokratik özlemlerinin karşılanması için tüm taraflara "anlamlı diyaloğu sürdürmeleri" çağrısında bulundu.

Ashton, Ukrayna'nın birliği, bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunması için Ukrayna'da herkesin sorumlu davranmasını ve hukukun üstünlüğüne ve anayasaya bağlılık beklediklerin ifade etti.

Ashton, "Siyasi krize kalıcı bir çözüm gerekiyor. Bu çözüm anayasa reformunu, kapsayıcı yeni hükümetin kurulmasını ve demokratik seçimlerin şartlarının oluşturulmasını içermeli" dedi. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Catherine Ashton Viktor Yanukoviç Olli Rehn Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title