Haberler

AB Komisyonu'nda Ukrayna Zirvesi

AB Yüksek Temsilcisi Ashton, bazı AB Komisyonu üyelerinin katılımıyla Ukrayna konusunda üst düzeyli bir toplantı düzenledi.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Ukrayna'ya yönelik AB desteğini harekete geçirmek amacıyla üst düzey bir toplantı düzenledi.

Avrupa Dış Eylem Servisi'nden yapılan yazılı açıklamada, toplantıya Ashton'ın yanı sıra AB Komisyonu'nun ekonomik ve parasal işlerden sorumlu üyesi Olli Rehn, ticaretten sorumlu üyesi Karel de Gucht, bütçeden sorumlu üyesi Janusz Lewandowski, insani yardımdan sorumlu üyesi Kristalina Georgieva ve kalkınmadan sorumlu üyesi Andris Piebalgs'ın katıldığı bildirildi.

AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Fu¨le, içişlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmstro¨m ve enerjiden sorumlu üyesi Gu¨nther Öttinger'in de toplantıda üst düzey yetkililerle temsil edildiği belirtildi.

Ashton, acil önceliğin Ukrayna'nın ekonomik ve siyasi açıdan istikrarının desteklenmesi olması gerektiğinin altını çizdi. Toplantıda, Ukrayna'ya yönelik kısa ve orta vadeli ekonomik desteğin ele alındığı kaydedildi.

Catherine Ashton'ın, pazartesi günü tekrar Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gideceği bildirildi. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Olli Rehn Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title