Haberler

81 Balyoz Sanığından Tahliye Başvurusu

Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından Balyoz davasında 81 sanığın avukatı mahkemeye tahliye talebinde bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' tespitinin ardından Balyoz davasında 81 hükümlü askerin avukatları, İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe sunarak 'tahliye' ve 'yeniden yargılama' talebinde bulundu.

Balyoz davasından ilk olarak hükümlü 10 asker mahkemeye başvurdu. Hükümlü askerlerin avukatı Mahir Işıkay aracılığıyla Balyoz davası dosyasının bulunduğu İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Avukat Işıkay, dilekçesinde Anayasa Mahkemesi'ne müvekillerinin bireysel başvuruda bulunduğunu hatırlatarak, Anayasa Mahkemesi'nin 'savunma hakkının kısıtlandığı, tanıkların dinlenmediği' gibi gerekçelerle hak ihlali tespitini yaptığını ifade etti.

Avukat Işıkay, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı doğrultusunda müvekkillerinin yeniden yargılanması ve haklarındaki infazın durdurularak tahliye edilmesi gerektiği kaydetti.

Dilekçede, Balyoz davası kapsamında tutuklu bulunan Hüseyin Özçoban, Hüseyin Topuz, Ali Demir, Kahraman Dikmen, Erdinç Atik, Aziz Yılmaz, Nail İlbey, Murat Özçelik, Hakan Sargın ve Yusuf Kelleli'nin tahliye edilmesini ve yeniden yargılanmaları talep edildi.

Ardından aralarında emekli Tümgeneral Rıfkı Durusoy'un da bulunduğu hükümlü 11 askerin avukatı Hakan Tunçkol da aynı gerekçelerle tahliye ve yeniden yargılama talebinde bulundu. Son olarak ise Kurmay Albay Cüneyt Küsmez'in avukatı Tamer Öner de adliyeye gelerek mahkemeye dilekçe sunarak tahliye ve yeniden yargılama talebinde bulundu.

Tahliye için başvusan sanık sayısının son olarak 81 olduğu bildirildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Mahir Işıkay İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (16)

kapkara:

bunlar halkın gözünde hala aklanmadılar...

8
34
yanıtYanıtla
metehanmetehan@gmail.com:

halka yapılan yalan dolan propogandalarla, yok cami bombalayacaklardı, yok askerleri öldürdüler gibi kasıtlı iftiralarla karalananlar değil bunlara inanan halk suçlu.bu içeri atılan adamlar tsk nın milliyetçi subaylarıdır, çözüm süreci denen ihanete engel olamasınlar diye içeri tıkıldılar

yanıt0
yanıt0
biloocan:

GÜNDEEEEEMMMM DEGISIYOR KOYUNLARRRRRRRRRRRRR

37
3
yanıtYanıtla
Boşver:

ordunun içinde her zaman kendini vatan kurtaracak tek adam olarak görenlerden oluşan cunta yapılanmalarınını ve derin oluşumların varolduğunu kimse inkar edemez. Bu grup ta o oluşumlardan biriydi. aym veya adı her ne olursa olsun mahkemelerin bu cuntacıları serbest bırakması ilerde ülkemizde çok daha fazla kan, kin, intikam ve faili meçhul katliamların yapılmasına yol açacaktır maalesef.bu grupların taraftarı olan cahil komünist devrimci tipler çok sevinmiştir ama siyaseti etkilemek için terörü maşa olarak kullanan cuntacılar rahat durmayacaklardır.

10
28
yanıtYanıtla
ali erenuysalcan-can@hotmail.com:

cahil ! kominist ! devrimci ! ulan boşver makarnacı sana birşey kalmadı!

yanıt0
yanıt0
erezerolerezerol@gmail.com:

sevilen cahil komünist devrimci gençler değil haksız yere içerde yatan vatan evlatları bu vatana canını veren türk subayları dır.

yanıt0
yanıt0
ak derinler:

Gündem değiştirmek, dikkatleri musulda esir düşenlerden başka yöne kaydırmak lazım... ne gerekiyorsa yapın, herşesi çıkartın genel af bile ilan edilebilir.

26
4
yanıtYanıtla
adalet:

ARKADAŞ ŞİMDİ SORMAK LAZIM BU ADAMLAR BOŞUNA YATTI AKP YOLSUZLUK OLAYINDAN SONRA BAŞTA YALÇIK AKDOĞAN OLMAK ÜZERE ORDUYU KUMPAS KURULDU DİYE BAĞIRMAYA BAŞLADI YOLSUZLUK OLAYI OLMASAYDI YİNE AYNI AÇIKLAMAYI YAPARLAR MIYDI YAPMAZLARDI ÇÜNKÜ AKP DENİZE DÜŞEN YILANA SARILIR TAKTİĞNİ OYNUYOR AMA ŞUNU BİLMİYORLAR ADALET BİRGN TECELLİ EDECEK O ZAMAN ALLAH HERŞEYİN HESAPINI SORACAKTIR ALLAH ADALETİN KAÇINILMAZ ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

25
3
yanıtYanıtla
Atilla Cenk:

Bu AKP de sahte planlar dükenmez.

23
2
yanıtYanıtla
devlet ve hukuk çökmüş:

aym istediğini serbest bıraktırıp istediğini mahkum ediyorsa..ipler aym.sinin elindeyse bu devlet çökmüş demektir...nufuslu adam her türlü suçtan beraat eder

6
12
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title