Haberler

7 Nisan Dünya Sağlık Günü Mesajı

Güncelleme:

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu'nun 7 Nisan Dünya Sağlık Günü için mesaj yayınladı.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Harutoğlu'nun 7 NİSAN DÜNYA SAĞLIK GÜNÜ Mesajı

Dünya Sağlık Örgütü bu yıl Dünya Sağlık Günü'nde "Sağlıklı Yaşa, Sağlıklı Yaşlan" sloganıyla dünyada yaşlanan nüfusun hızla artması tehlikesine karşı farkındalık yaratmaya çalışıyor

1945 yılında ABD'nin San Francisco kentinde toplanan Birleşmiş Milletler Konferansı, bu dönemde bütün halkların sağlığının, dünyada barış ve güvenliğin sağlanması açısından temel önem arz ettiğini kabul ederek Çin ve Brezilya'lı delegelerin bir "Uluslararası Sağlık Örgütü" kurulması amacıyla toplantı düzenlenmesi oybirliğiyle kabul edilmiştir.Dünya Sağlık Örgütü Anayasası'nın yürürlüğe girdiği 7 Nisan günü de "Dünya Sağlık Günü" olarak kutlanmaya başlanmıştır.

DSÖ , 7 Nisan Dünya Sağlık Günü'nde her yıl güncel bir temayı gündeme getirerek çözüm yolları ve önerileriyle tüm dünyada bilgilendirme etkinliklerinin yapılmasını teşvik etmektedir. 7-13 Nisan haftası da dünya sağlık haftası olarak kutlanmakta ve hafta boyunca sağlık ve ilk yardım bilgisi verilerek, bireylerin sağlıklı ve kaliteli yaşama bilincine ulaşması için çeşitli etkinlikler düzenlenerek, beden sağlığı, beslenme, sağlığın önemi ve sağlıklı yaşama kuralları konularında geniş halk kitleleri bilgilendirilmektedir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak bu hafta süresince, daha da önemlisi sürekli olarak toplumsal bilgilendirme konusunda misyonunu yerine getirmektedir. Sağlıklı yaşamla ilgili, halka açık seminerler düzenlenerek, halk için hazırlanmış broşürlerle, medya aracılığı ile , Sağlıklı Yaşam Merkezi ile "sağlıklı yaşam" projesi kapsamında etkinliklerini sürdürmektedir. Ayrıca yaşlılarevi ve Özel Eğitim Merkezleri belli periodlarla ziyaret edilmekte ve gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.

DSÖ 2012 yılı 7 Nisan Dünya Sağlık Günü için "sağlıklı yaşlanma" konusunu tema olarak belirlemiş ve bu önemli konu ile ilgili etkinlikler bu çerçevede yapılmaktadır. Dünya nüfusunun önemli bir kısmını oluşturan yaşlıların ve yakınlarının sağlıklı yaşlanma ile ilgili gerekli bilgileri edinmeleri için birçok etkinlik düzenlenecektir.

DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak Dünya Sağlık Haftası nedeniyle temaya uygun sağlıklı ve kaliteli yaşlanmayla ilgili çeşitli etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Öğrencilerimize mezuniyet sonrası Geriatri yani yaşlılarla ilgili alanda çalışmaları için gerekli eğitimleri veriyor ve uzmanlık alanlarını bu konuda seçmeler için yönlendiriyoruz.

Sağlık bilincinin yaygınlaşması için yapılan bütün çalışmaları gönülden destekliyor,bu tür çalışmaların devlet, sivil toplum kuruluşları kamu ve özel kurumlar tarafından sosyal sorumluluk çerçevesinde işbirliği yapılarak düzenlenen kampanyalar ve tanıtımlarla sürdürülmesi temennisi ile "Dünya Sağlık Günü'nü ve Sağlık Haftası"nı kutluyorum.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Dünya Sağlık Günü Hülya Harutoğlu Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden 'Neden' sorusuna 'Sadece Allah rızası için' yanıtı

Atatürk Anıtı'na baltayla saldırı! Provokatörlerden "Neden" sorusuna "Sadece Allah rızası için" yanıtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title