Haberler

2016?da Kosova?da Cumhurbaşkanlığı Koltuğuna Taçi Oturacak

Dha DIŞ HABER- 2016'da Kosova'da Cumhurbaşkanlığı koltuğuna Taçi oturacak Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Kosova Demokratik Birliği'nın (LDK) Kosova Demokratik Partisi (PDK) ile yaptığı koalisyon hükümeti anlaşmasına uyacağını ve şimdiki Dışişleri Bakanı Haşim Taçi'nin 2016 yılında cumhurbaşkanı olacağını belirtti.

Dha DIŞ HABER- 2016'da Kosova'da Cumhurbaşkanlığı koltuğuna Taçi oturacak

Kosova Başbakanı İsa Mustafa, Kosova Demokratik Birliği'nın (LDK) Kosova Demokratik Partisi (PDK) ile yaptığı koalisyon hükümeti anlaşmasına uyacağını ve şimdiki Dışişleri Bakanı Haşim Taçi'nin 2016 yılında cumhurbaşkanı olacağını belirtti. Başbakan İsa Mustafa düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanı konusunun hükümet planı ile değil, koalisyon anlaşmasıyla düzenlendiğini hatırlattı. Mustafa, kolasiyon anlaşmasında yer alan maddelere harfiyen uyacaklarını kaydetti.

Başbakan İsa Mustafa bir soru üzerine, Bakan Aleksandar Jablanoviç'in görevinden alınmasının ardından Kosova Hükümeti'ndeki Sırp Bakanlar ile milletvekillerinin çalışmalarını askıya almaları ile ilgili olarak, Sırpların Kosova kurumlarındaki görevlerine devam edeceklerini umduğunu belirtti. Sırpların hükümetin parçası olduğunu ifade eden Başbakan Mustafa: ' Döneceklerine inanıyorum. Sırpların yeri bu hükümettedir, Kosova kurumlarındadır. Onların bu kurumların parçaları olmaları gerekir' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsa Mustafa Haşim Taçi Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title