Haberler

2. Uluslararası Beyşehir Demokrasi Şöleni"

Beyşehir'de, 2. Uluslararası Beyşehir Demokrasi Şöleni başladı.

Beyşehir'de, 2. Uluslararası Beyşehir Demokrasi Şöleni başladı.

Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Atatürk Anıtı meydanındaki kortej yürüyüşü ile başlayan şölende konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Beyşehir de dahil Türkiye'nin dört bir yanındaki vatandaşların darbe girişimine "dur" dediğini belirten Babaoğlu, "Biz kazandıklarımızı kolay kolay vermeyiz, hiç kimse kusura bakmasın. Vatansever askerimiz, halkımızla beraber Sayın Cumhurbaşkanımızla bütünleşerek bu hain örgütü yendik." ifadelerini kullandı.

FETÖ davalarının sürdüğünü anımsatan Babaoğlu, Sincan'daki, Silivri'deki tüm FETÖ davalarına milletvekilleri olarak katıldıklarını ifade etti.

Babaoğlu, "Tam bir yalan makinesi bunlar, hiçbir şey yokmuş gibi konuşuyorlar, tam bir tiyatro yapıyorlar. Çünkü öyle hain, gizli bir örgütle karşı karşıyayız ki dünyanın belki de en tehlikeli örgütlerinden bir tanesi. O nedenle başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet olarak, dünya ülkelerini de uyarıyoruz. Dünyanın en tehlikeli örgütlerinden biri FETÖ. Bunu abartısız söylüyorum." diye konuştu.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Vatandaşlarımı sokağa davet ediyorum" sözüyle ülke genelinde olduğu gibi Beyşehir'de de tüm vatandaşların meydanlara döküldüğünü hatırlattı.

Özaltun, şöyle konuştu:

"Biz de teşkilatımızın önünde toplandık, önce 2-3, arkasından 20-30, ardından 200-300 derken sayımız onbinleri buldu. Bütün siyasi partilerden, partili, partisiz hiç fark etmez, meydan hınca hınç dolmuştu. Tek yürek, tek ses atıyordu, herkes 'önce vatan' diyordu. Allah'a şükürler olsun ki hainler amaçlarına ulaşamadılar, ülkemizi bölemediler, bizi birbirimize düşüremediler."

Konuşmaların ardından şölen kapsamında kurulan "Sanat Sokağı"nın açılışı gerçekleştirildi. Milletvekili Babaoğlu, Özaltun ve beraberindekiler daha sonra burada açılan hat, ebru, resim, fotoğraf ve geleneksel el sanatları sergilerini gezdi.

Demokrasi şöleni, çocuk etkinlikleri ve Moğolistan Sirki gösterileri ve yerel sanatçı Hasan Karataş konseri ile devam etti.

Daha sonra da besteleri ve yorumuyla birçok kesimin beğenisini kazanan ünlü Sanatçı Uğur Işılak vatandaşlara konser verdi. Seslendirdiği türkülerle duygu dolu anlar yaşatan Işılak, konserinde Anadolu, vatan ve memleket sevgisini anlatan türküleriyle gönüllere dokundu.

Başkan Özaltun, konserinin ardından Işılak'a günün anısına bir Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye ederken, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol da plaket verdi.

Şölene, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Urlu, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Babaoğlu Murat Özaltun Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title