Haberler

14 Yılda Tamamlanan Malkara Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcı Bekliyor

Tekirdağ'ın Malkara İlçesinde Yapımına 1993 Yılında Başlanan ve Altyapı Çalışmaları Tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi Yatırımcıları Bekliyor. Malkara Belediye Başkanı Salih Keskin, Hayvancılıkla Geçinen İlçede Önceliğin Tarımsal Sanayide Olduğunu Söyledi.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yapımına 1993 yılında başlanan ve altyapı çalışmaları tamamlanan Organize Sanayi Bölgesi yatırımcıları bekliyor. Malkara Belediye Başkanı Salih Keskin, hayvancılıkla geçinen ilçede önceliğin tarımsal sanayide olduğunu söyledi.

Tekirdağ merkezine 60 kilometre uzaklıkta olan Malkara ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 2002 yılında başlanan altyapı çalışmaları tamamlandı. Malkara Belediye Başkanı Salih Keskin, hızla gelişmeye müsait olan ilçenin Avrupa'ya açılan kapı görevinde olduğunu ifade etti. İstanbul'a yakınlığı nedeniyle tercih sebebi olacaklarını belirten Belediye Başkanı Keskin, "Yapımına 1993 yılında başlanan Organize Sanayi Bölgemizde altyapı çalışmaları 2002 yılında başlatılmıştı. Bölge bin 56 dönümlük arazi

üzerine kurularak 426 dönüm yeşil alan ve yollara ayrıldı. Geri kalan 630 dönümü sanayi parseli olarak değerlendirildi. Metrekare başına da 10 YTL bedel konuldu. İlçe yöneticileri olarak önceliği ilçenin geçim kaynağı olan tarımsal sanayiye vermek istiyoruz, ancak diğer sektörlerdeki yatırımcılara da açığız. Tekirdağ'ın diğer ilçelerinde görülen dengesiz göçün önüne geçebilmek için önceliği hayvancığa verdik. Avrupa'ya açılan bir kapı olan ilçemizde yatırımcıya yönelik her türlü desteği verebiliriz.

Malkara Organize Sanayi Bölgesi'nin deniz yolu ile mesafelerinde Tekirdağ mevcut limana 43 kilometre, yeni yapılacak olan Barbaros beldesindeki konteynır limanına 40 kilometre, Şarköy limanına ise 37 kilometredir" diye konuştu.

Şimdiye kadar özellikle İstanbul Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi'nden talep aldıklarını kaydeden Keskin, tahsisi yapılan 13 yatırımcıdan paketleme, tekstil, 3 firma geri dönüşüm, 2 firma gıda ve 6 firma ile de imalat sektöründe yatırım anlaşması yaptıklarını sözlerine ekledi.

(EÖ-ED-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title