Haberler

Gümüşhane'de "Karşıyaka Tabiat Parkı Projesi"

Gümüşhane merkezde, yap-işlet-devret modeliyle yapılması planlanan ve 20 milyon liraya mal olacak "Karşıyaka Tabiat Parkı Projesi"nin yer teslim töreni gerçekleştirildi.

Gümüşhane merkezde, yap-işlet-devret modeliyle yapılması planlanan ve 20 milyon liraya mal olacak "Karşıyaka Tabiat Parkı Projesi"nin yer teslim töreni gerçekleştirildi.

Belediye Başkanlığı lokalinde gerçekleştirilen törene Vali Yücel Yavuz, Gümüşhane milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın'ın kurumunun yatırım programlarıyla ilgili gerçekleştirdiği sunumun ardından konuşan Vali Yavuz, projenin Gümüşhane'nin çehresini değiştirecek projelerden birisi olduğunu söyledi.

"Bu tür projelerle artık Gümüşhane, 'değişiklik olsun hava alalım' diye dışarı gidenlerin değil Gümüşhane'ye gelenlerin merkezi haline gelecek" diyen Yavuz, "Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bütün bakanlarımız ve bakanlıklardaki bürokratlarımız, hemşehrimiz olan siyasetçilerimiz ve bürokratlarımızın ilimize olan desteği ve himayesi tartışılmaz. Bu memleket yıllardır hak ettiğini son 10-12 yılda görmeye başlamıştır. Biz Gümüşhane'ye gönül verdik. Bu memlekette 4 ana sektörden en başta geleni turizmdir." dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül ise yap işlet modelinin Gümüşhane'de ilk defa uygulandığını belirterek, "Bir yatırımcı bir kente gelip yatırım yapıyorsa o kente bir kalkınmışlık, o kentte bir cazibe var demektir. Burayı biz bir milat olarak algılayalım. İnşallah bundan sonra sermayenin gelip artık Gümüşhane'de güzel şeyler yapma dönemini bugün itibari ile başlatmış oluyoruz. İnşallah Gümüşhane'ye çok büyük hizmetler katacaktır. En azından Gümüşhanemizde sosyal yaşamın daha da renklenmesine katkı sağlayacaktır diyorum." diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş da "Karşıyaka Tabiat Parkı gibi projeler bitince hedefimiz yerli ve yabancı turistleri Gümüşhane'ye çekmek olacak. Milli Parklardan 10 senede Gümüşhane'ye 1,5 milyon lire ödenek gelmiş, sadece bu sene devlet ödeneği 10 milyon lira, özel sektör katkısı ise 20 milyon liradır. Toplamda 30 milyonluk bir katkı söz konusudur. Bu da turizme verdiğimiz önemin bir göstergesidir." dedi.

Karşıyaka Tabiat Parkı'nın Gümüşhane ve ülke için bir kazanç olacağına inandığını söyleyen Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş ise Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Karşıyaka Tabiat Parkı projesine büyük bir hassasiyet gösterdiğini belirtti.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise "Proje inşallah şehrimiz için hayırlı olur. Bize bu gücü veren ve bize bu yol haritasına çizen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu başta olma üzere tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize, genel müdürlerimize, bölge ve il müdürlerimize teşekkür ediyor, projenin hayırlı uğurlu olmasını diyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yer teslim tutanakları imzalandı.

Karşıyaka Tabiat Parkı Projesi'nde teleferik, giriş kontrol noktası, idari ve ziyaretçi merkezi, 22 adet orman köşkü, sosyal donatılar, mescit, çocuk oyun alanları, spor tesisleri, yürüyüş ve araç yolu, festival alanı, çadırlı kamp alanı, kır lokantası, macera parkı, tırmanma duvarı, piknik alanı, otopark ve seyir terası olacak.

Gümüşhane'de yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek olan Karşıyaka Tabiat Parkı Projesi'nin 20 milyon TL'ye mal olması ve 1 Ağustos 2017 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Akgül Karşıyaka Gümüşhane AK Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title