Haberler

Hatay'da değeri 15 milyon lira olan 5 bin ton genetiği değiştirilmiş pirinç ele geçirildi

Güncelleme:

Hatay'da Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 5 bin ton genetiği değiştirilmiş, Türk Gıda Kodeksi'ne uyumsuz pirinç ele geçirilirdi. Pirinçlerin piyasa değerinin 15 milyon lira olduğu belirtildi.

Türkiye'ye yüklü miktarda genetiği değiştirilmiş pirinç getirileceğine ilişkin bir ihbarı değerlendiren Hatay Gümrük Muhafaza Kaçakçılıkla İstihbarat Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, hareket geçti. Yürütülen çalışmalarla ihbarı doğrulayan nitelikte bilgi ve belgelere ulaşıldı. Bilgi sistemleri üzerinden yapılan analizde Rusya'dan İskenderun Limanı'na toplam 5 gemi ile yapılacak sevkiyat riskli olarak değerlendirildi.

İNCELENEN ÜRÜN TÜRK GIDA KODEKSİ'NE UYGUN DEĞİL

Gemi Takip Sistemi aracılığı ile uydu üzerinden takip edilen gemiler, liman sahasına girişlerinin ardından fiziken takip edildi. Gemilerde bulunan yükün Hatay'da bir antrepoya aktarılması ve yüke ilişkin olarak gümrük beyannamesi açılmasının ardından ekipler harekete geçti. Antrepoda bulunan toplam 5 bin ton pirinçten numune alınarak Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Ankara Gıda Laboratuvarları'na gönderildi. Laboratuvardan gelen raporda, incelenen ürünün GDO analiz sonuçlarının Türk Gıda Kodeksi'ne uygun olmadığı belirtildi.

Hatay'da değeri 15 milyon lira olan 5 bin ton genetiği değiştirilmiş pirinç ele geçirildi

DEĞERİ TAM 15 MİLYON LİRA

Piyasa değeri 15 milyon lira olan 5 bin ton genetiği değiştirilmiş pirince el konulurken, sorumlular hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ve 5977 sayılı Biyogüvenlik Kanunu'na muhalefet suçlarından İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500

Yorumlar (86)

Leylim Ley:

Sanki denizemi dokulecek hukumet Allah rızası der secimde 5-kg halinde gariban halka akp yardımı diye gonderir fakirlerde afiyetle Allah ba?ımızdan eksik etmesin der oyla birlikte yenir. Bu ülkenin her bir dağinda ormanında yuzbinlerce domuz var hangi birinin ölüsunu gördu köylu bu domuzların tamamı kacakcilar tarafında kıyma olarak halka yediriliyir. Insanlar aç kuru ekmek yiyor.

23
25
yanıtYanıtla
ENİS:

ALLAH''INDAN UTAN. İFTİRA ATIYORSUN. SAHTEKARLIĞIN PARTİSİ Mİ OLUR?

yanıt1
yanıt0
Merr Hakan:

İyice paronayak olduk. Gülünç

yanıt2
yanıt4
Merr Hakan:

İyice paronayak olduk, gülünç...

yanıt4
yanıt4
Aaa:

Ne içtin sen,...

yanıt3
yanıt1
Bdjdj:

Mantıksız değil seneler önce baska ülkelerin almadığı radyasyonlu çayı fındığı halka bedava dağıttıkları gibi

yanıt2
yanıt0
adil:

20 senedir iftiradan başka bişi üretmediniz siz iftiraya akp çalışmaya devam etti uzaya roket gönderecek hale geldik 4 roketimiz uzaya çıkmayı başardı hala anlamadınız boş laf size birşey kazandırmıyor barajın altına düşeceksiniz haberiniz yok.

yanıt8
yanıt4
layleylim:

Devlet halka yedirmeyi düşünseydi halka açıklamazdı bunu düşünemeyecek kadar körsün.

yanıt7
yanıt4
objektif:

devlet icinde baglantisi olmayan hic bir Allahin kulu bu tur isleri yapamaz, babayigitler biraz yukardan yukardan kurcalayin bakalim kutudan hangi suprizler cikacak

22
2
yanıtYanıtla
Düsünmeden:

Anadolu''da yetismeyen ne var ki diye düsünmeden edemiyor insan. . Ülke olarak tarim ve hayvancilikta bir numara olabiliriz ve olmaliydik, hep düsünmeden yasiyoruz. Ufacik hollanda avrupayi besliyor . . .

22
0
yanıtYanıtla
Tüm 86 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title