Haberler

    Google, çalışanlarına son zamanların popüler video konferans uygulaması Zoom'u yasakladı

    Güncelleme:

    Koronavirüs salgını sebebiyle evlerine kapanan vatandaşlar, bu süreçte video konferans programlarına yöneldi. Dönemin en popüler yazılımlarından olan Zoom uygulamasına ise Google'dan yasak geldi. Şirket, güvenlik sebebiyle çalışanlarının Zoom video konferans yazılımını kullanmasını yasakladı.

    Dünyaca ünlü arama motoru Google, koronavirüs nedeniyle bu dönemde insanlar tarafından sıklıkla kullanılan bir uygulamaya yasak getirdi. Zoom video konferans yazılımını çalışanlarının dizüstü bilgisayarlarında kullanmasını yasaklayan Google, kararın gerekçesini ise güvenlik sebepleri olarak açıkladı.

    ''GÜVENLİK STANDARTLARIMIZI KARŞILAMIYOR''

    Google çalışanları son dönemde büyük bir kullanıcı kitlesine ulaşan Zoom uygulamasını kullanamayacak. Çalışanlarının dizüstü bilgisayarlarında Zoom video konferans yazılımını kullanmasını yasaklayan şirketin bu kararı almasının ardında,gizlilik ve güvenlik endişeleri bulunduğu iddia edildi. Google sözcüsü Jose Castaneda ise Reuters'a yaptığı açıklamada, "Yakın zamanda, güvenlik ekibimiz Zoom Desktop Client kullanan çalışanlara, güvenlik standartlarımızı karşılamadığından artık kurumsal bilgisayarlarda çalışmayacağını bildirdi." dedi.

    ZOOM, GÜVENLİK AÇIĞINI KABUL ETTİ

    Zoom uygulaması şu anda öğretmenler ve şirketler tarafından kullanılan en popüler video konferans uygulaması arasında yer alırken; geçtiğimiz günlerde güvenlik açığı nedeniyle görüşmelerin ve ses kayıtlarının başkaları tarafından ele geçirilebildiği ortaya çıktı. Zoom CEO'su Eric Yuan, uygulamanın güvenlik konusunda açıklarının olduğunu kabul ettiklerini ve raporlanan her güvenlik açığının düzeltilmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

    Kaynak: Tamindir / Teknoloji

    Google Teknoloji Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title