Haberler

YTB desteği ile yurt dışında korona virüs ile mücadele

Güncelleme:

YTB desteği ile yurt dışında korona virüs ile mücadele Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından başlatılan "Diaspora Covid-19 Destek ve İşbirliği Programı" ile yurt dışındaki vatandaşlar ve STK'lar aracılıyla ihtiyaç sahiplerine yardımlar yapılarak sağlık çalışanları için...

YTB desteği ile yurt dışında korona virüs ile mücadele

ANKARA - Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından başlatılan "Diaspora Covid-19 Destek ve İşbirliği Programı" ile yurt dışındaki vatandaşlar ve STK'lar aracılıyla ihtiyaç sahiplerine yardımlar yapılarak sağlık çalışanları için maske ve önlük üretimi gerçekleştiriliyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından başlatılan "Diaspora Covid-19 Destek ve İşbirliği Programı" kapsamında, dünyanın dört bir yanında Türk vatandaşları ve onların kurmuş olduğu STK'lar aracılıyla yeni korona virüs (Covid-19) salgınına karşı çalışmalar devam ediyor. Yurt dışındaki vatandaşların korona virüs salgınına karşı ülkelerinde yürüttükleri gönüllü faaliyet ve kampanyalar desteklenerek ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırılıyor. Türk STK'lar tarafından üretilen maske ve önlükler ise faaliyet gösterilen ülkedeki hastanelere bağışlanıyor.

Sağlık çalışanlarına maske ve önlük bağışları

YTB tarafından başlatılan destek programı çerçevesinde, Fransa'da faaliyet yürüten Colmar DİTİB Derneği'nin yürüttüğü dayanışma kapsamında, dernek gönüllüleri çevre hastanelerdeki personeller için sosyal mesafeye dikkat ederek maske ve önlük üretimini sürdürüyor. Tamamlanan ilk parti Mulhouse Hastanesi'ne bağışlanacak.

Huzur evleri, yerel polis ve itfaiyelere ikramlar

Colmar DİTİB Derneği tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bölgedeki huzur evleri ve salgın nedeniyle yoğun çalışan yerel polis ile itfaiye çalışanlarına da çeşitli hizmetler sunuluyor. Bu çerçevede, Bergheim'daki Les Proximelles Huzurevindeki yaşlı vatandaşlara moral vermek için ikramlarda bulunuldu. Bölgedeki görevleri başında yoğun çalışan yerel polis ve itfaiye erlerinin çalışmalarını hafifletmek için ise pizza dağıtımı gerçekleştirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title