Haberler

Sakarya'da Doğal Gaz Hattında Çıkan Yangında, Alevler Gökyüzünü Kapladı

Güncelleme:

Sakarya'nın Arifiye ilçesi Çaybaşı Değirmendere mevkiinde doğalgaz hattında meydana gelen yangın üzerine itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Patlama sonrası çıkan yangında alevler gökyüzünü sardı.

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde doğal gaz boru hattının geçtiği bölgede patlama oldu. Patlama sonrası yangın çıktı. Gökyüzünü alevler sardı. Bölgedeki muhabirler alevlerin kentin neredeyse her bölgesinden göründüğünü ifade etti. İtfaiyenin müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı, alevler söndü. Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, "Bizim ilk tahminimiz, değerlendirmemiz heyelana bağlı bir doğal gaz sızıntısı yangını çıkarmış olabilir." dedi.

DOĞAL GAZ HATTINDA YANGIN

Sakarya' nın Arifiye ilçesi Çaybaşı Değirmendere mevkiinde doğalgaz hattında meydana geldiği düşünülen yangın üzerine itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

Son Dakika! Sakarya'da Patlama! Doğal Gaz Hattı Yakınında Yangın Çıktı

ALEVLER GÖKYÜZÜNÜ SARDI

Bir televizyon kanalının canlı yayınına bağlanan bölgedeki muhabir, "Patlama 7.50 civarlarında oldu. Sakarya'nın her yerinden her mahallesinden göründü neredeyse. Kuş bakışı olarak 40 kilometreden alev topunun göğe çıktığı görüldü." dedi.

Son Dakika! Sakarya'da Doğal Gaz Hattında Çıkan Yangında, Alevler Gökyüzünü Kapladı

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İtfaiyenin müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı alevler söndü.

Sakarya'da Doğal Gaz Hattında Çıkan Yangında, Alevler Gökyüzünü Kapladı

SAKARYA VALİSİ NAYİR: CAN KAYBI VE YARALI YOK

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya'daki yangının, doğal gaz Bozüyük-Adapazarı ana dağıtım hattında heyelana bağlı olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. Nayir, yaptığı açıklamada, olayın, Erenler ilçesi Değirmendere Mahallesi'nde meydana geldiğini söyledi. Vali Nayir, şu bilgileri verdi:

"Olayın doğal gaz Bözüyük-Adapazarı ana dağıtım hattında heyelana bağlı olduğunu tahmin ediyoruz. Daha önce de orada heyelan riski varmış, çalışma başlatılmış. Çok yakınında yerleşim yok. Şu anda can kaybı, yaralanma yok. Hem doğal gaz hem de itfaiye ekipleri gerekli güvenlik önlemlerini aldı."

Sakarya'da Doğal Gaz Hattında Çıkan Yangında, Alevler Gökyüzünü Kapladı

BOTAŞ: YANGININ HEYELAN NEDENİYLE ÇIKTIĞI DEĞERLENDİRİLİYOR

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada gerekli tedbirlerin alındığı, bölgede gaz kesintisinin yapılmayacağı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

"14/01/2019 tarihinde saat 07:30 civarında Adapazarı İli Arifiye İlçesi Değirmendere köyü kırsalında yer alan 36 inç çapındaki Doğal Gaz Boru Hattında ilk bulgulara göre heyelan sebebiyle hatta meydana gelen kopmanın yangına sebebiyet verdiği değerlendirilmektedir. BOTAŞ tarafından gerekli müdahale yapılarak hat vanaları kapatılmış ve olayın meydana geldiği kısımda doğal gaz akışı durdurulmuştur. Yangın Kontrol altına alınmış olup, soğutma işlemlerinin ardından ivedilikle onarım çalışmalarına başlanacaktır. Bu süre zarfında gerekli tedbirler alınmış ve bölgenin doğal gaz ihtiyacı alternatif iletim hatlarından sağlanmaktadır"

İşte olay yerinden ilk görüntüler;

Son Dakika! Sakarya'da Patlama! Doğal Gaz Hattı Yakınında Yangın Çıktı

Son Dakika! Sakarya'da Patlama! Doğal Gaz Hattı Yakınında Yangın Çıktı

Son Dakika! Sakarya'da Patlama! Doğal Gaz Hattı Yakınında Yangın Çıktı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Değirmendere Çaybaşı Arifiye Sakarya 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

HERO:

Ucuza alıp millete giydirmeye çalışırsan olacağı budur. .

5
10
yanıtYanıtla
merda:

TAMAM BU AYYY DAN SONRA YİNE MİLLETE FATURALARI GEÇİRCEKLER ANLAŞILDIII. .

9
5
yanıtYanıtla
Gecelerin Yargıcı:

Gerizekalı orada insanların ölmemesi mucize senin düşündügüne bak!!!

yanıt3
yanıt2
2019:

Sen botaşımı düşünüyon. Kimseye birşey olmamış iite. Ama yinede sana geçirecekler kendi hatalarının faturasını. Artık mutlu olursun. Kimseye birşey olmasını istememek standart zaten demeye gerekmi var.

yanıt0
yanıt0
E.tunca:

Dağ sanki volkanikmişte bir anda patladı sandık. Allah beterinden korusun

12
2
yanıtYanıtla
Tuğra:

Geçmiş olsun çok çok, sakarya

10
1
yanıtYanıtla
MALATYALI:

İnşallah can kaybı yoktur.

10
0
yanıtYanıtla
Gül:

Allah korusun! Büyük gecmis olsun!

7
1
yanıtYanıtla
ÖMER:

bu ateşlerı görünce hep aklıma cehennem gelır.

5
1
yanıtYanıtla
bir yabancı:

bu turpun işi olabilir bizi ekonomik yönden tehdit eddiya. acil ekonomik ve çokomik önlem almalıyız.bunun adı turp çok gaz yaptırır bu turplar.

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title