Haberler

Fetö'nün "Yasadışı Dinleme ve Casusluk" Davası

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 143 polisin yargılandığı davada, ulaşılamayan tutuksuz 3 sanık hakkında yakalama emri düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 143 polisin yargılandığı davada, ulaşılamayan tutuksuz 3 sanık hakkında yakalama emri düzenlenmesi kararlaştırıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 gün üst üste devam eden ve 32'ncisi dün gerçekleşen duruşmalara, tutuklu sanık eski emniyet müdürü Hayati Başdağ katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Mesut Kılıçarslan, Veli Karlı, İsmail Arslan, İsmail Tuncay, Hakan Emre ve İbrahim Arslan'ın, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandıkları duruşmalarda, başka suçtan tutuklu 10 sanık ile 2 tutuksuz sanık da hazır bulundu. Başka suçtan tutuklu bir sanığın da yine SEGBİS üzerinden duruşmalara katılımı sağlandı.

Devam eden duruşmalarda, iddianamenin özeti okunurken, sanıklardan Ubeydullah Çelik ve Osman Aksu'nın ses ve görüntü kaydıyla savunmaları alındı. Duruşmalar, savcının görüşü ile sanık ve sanık avukatlarının taleplerinin alınmasının ardından son buldu.

Mahkemenin ara kararı

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Hayati Başdağ, Erol Demirhan, İsmail Arslan, İsmail Tuncay, Veli Karlı, Hakan Emre, Mesut Kılıçarslan, Osman Aksu ve İbrahim Arslan'ın, suçların mahiyeti, mevcut delil durumu, sanıkların bir kısmının İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yönetici konumda bulunması, kuvvetli suç şüphesini gösteren müşteki beyanları ve ByLock gibi deliller bulunması gerekçeleriyle bu hallerinin devamına hükmetti.

Daha önceki ara kararlar gereği haklarında yakama emri çıkarılan 23 sanığın yakalama infazının beklenilmesine karar veren heyet, her türlü araştırmaya rağmen ulaşılamayan ve kovuşturmayı sonuçsuz bırakmak için kaçtıkları sanılan tutuksuz sanıklar Safa Tarık Oğuz, Abdulkerim Anaçoğlu ve Serdar Güldalı hakkında yakalama emri düzenlenmesini hükme bağladı.

Savunması alınamayan tutuksuz sanıklar Ahmet Özdil, Serdal Kurtoğlu, Çetin Onaran, Veli Bulut ve Halil Hilal Seyfi'nin duruşmaya zorla getirilmesini de kararlaştıran heyet, savunması alınan tutuksuz sanıklar ile başka suçtan tutuklu sanıkların duruşmaya gelme zorunluluğunu da kaldırdı.

Mahkeme heyeti duruşmayı sıralı yapılmak üzere 27 ve 28 Şubat ile 1 Mart'a erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Okan Özsoy tarafından hazırlanan iddianamede, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında yer aldığı 143 polisin "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Sanık Yılmazer hakkında ayrıca "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek veya üye olmak, siyasal veya askeri casusluk, resmi belgede sahtecilik, iftira, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme ve verileri yok etmek" suçlarından bin 924 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, Erol Demirhan için de aynı suçlardan 5 bin 735 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, diğer 141 sanığın "resmi belgede sahtecilik, iftira, görevi kötüye kullanma, haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi ve verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme" gibi suçlardan 35 yıldan 878 yıla kadar ayrı ayrı hapisle cezalandırılması öngörülüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Kılıçarslan Ali Fuat Yılmazer İsmail Arslan Erol Demirhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title