Haberler

Fethiye Belediyesi Faaliyet Raporu Oy Çokluğu ile Kabul Edildi

Fethiye Belediye Meclisinin Nisan ayı meclis toplantısında görüşülen 2012 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edilirken Faaliyet raporu görüşmeleri sırasında MHP, AKP ve Bağımsız meclis üyeleri arasında zaman, zaman küçük tartışmalarda yaşandı.

Faaliyet raporu görüşmeleri sırasında Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı 2012 yılı faaliyetlerini okuduktan sonra meclis üyesi sıralarına otururken toplantıya Meclis Başkan Vekili Nurkaya Gündoğdu başkanlık etti.

Nurkaya Gündoğdu Başkan Saatcı'nın 2012 yılı faaliyet raporunu oylamaya sunmadan önce parti guruplarına ve bağımsız meclis üyelerine sırasıyla söz verdi. İlk sözü alan MHP'li Metin Talaş faaliyet raporunda yer alan bu hizmetler bizim seçim döneminde 2014 yılına kadar yapacağımızı vaat etmiş olduğumuz sözlerdir. 2014 yılına kadar yapmayı hedeflediğimiz çalışmaları bir yıl öncesinden bitirmiş olmaktan dolayı mutluyuz ve faaliyet raporuna olumlu görüş bildiriyoruz" dedi.

Ak Parti Gurubu adına söz alan Rıza Aydın ise yapılan olumlu şeyleri takdirle karşılıyoruz. Ancak bu yapılan çalışmaların dışında yapılmayan çalışmaların da anlatılmasını isterdik. Maalesef giriş bir kent görünümüne kavuşturulamadı. Süleyman Demirel Bulvarı'nda yapılır yapılmaz çöken bir yol var. Kenar mahallelere yapılan bir şey yok. Vatandaştan parası alınarak yapılan yollar adeta köstebek yuvası gibi. Ne yazık ki bu güne kadar misafir odasından dışarı çıkılıp Çatalarık gibi Hıdırlık gibi kenar mahallelere bakılmadı" dedi.

Bağımsız Meclis Üyesi Nalan Ünal ise Doğru olan her çalışmaya sonuna kadar destek verdik ama yanlış olan çalışmalara da karşı çıktık. Bunlardan bir tanesi Eski halin olduğu yere yapılmak istenilen AVM'dir. Biz her fırsatta AVM'ye karşı olmadığımızı sadece şehir dışına yapılması gerektiğini belirttik" derken Bağımsız Üye Veli Pabuşçu da bizler genelde bu güne kadar hep yapıcı olmaya özen gösterdik. Ancak bu AVM konusunda endişemizi sürekli olarak dile getirdik. ve sonunda bu alan mahkemelik oldu. Belki de bu yeri elimizden kaptıracağız belki de çok yüksek bir tazminat ödemek zorunda kalacağız. Biz belediye meclis üyesi olduğumuz zaman Başkan yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur kafanıza göre davranıp burayı yönetmeye kalkamazsınız demişti bizlere. İşte sizin yönettiğiniz belediye ortada bu arazi şuanda mahkemelik durumda ve bu araziyi kaybetme olasılığımız da var" dedi.

Meclis Üyelerinin yaptığı değerlendirmelerin ardından son sözü ise Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı aldı ve yapılan değerlendirmelere cevap verdi. Saatcı, "Kenar Mahallelerde neler yapıldı neler yapılmadı isteyen arkadaşlarla hep beraber gider yerinde görürüz. Eksiğimiz yok mudur? Elbette eksiklerimiz de vardır. Yayla yolu diye tabir ettiğimiz Patlangıç Süleyman Demirel Bulvarı ile ilgili olarak yapılan eleştiri yerden göğe kadar haklı bir eleştiridir. Bununla ilgili olarak müteahhit firma ile görüşülüp bu yol en kısa zamanda düzeltilecektir. Haklı eleştiriye her zaman açığız. Ama eleştiriye sadece siyasi parti gözüyle bakmamak lazım. Gönül arzu ediyor ki Ankara'da bekleyen bazı dosyalarımızın çözülmesi yönünde de bu hassasiyetin iktidar partisi mensubu arkadaşlarımız tarafından gösterilmiş olsaydı Fethiye ilçemiz şuanda çok daha farklı noktada olurdu. Fethiye'nin kruvazör iskelesi 2008 yılından buyana bekliyor. Belediyenin arkasına yapılacak olan ve ekonomimizi direk etki yaratacak olan 350 kapasiteli yat yanaşma yeri halen bekliyor. Çatalarık Mahallesi'nde 74 tane Macar tapusuna yapılan itiraz 5 yıldan buyana beklemede. Gönül arzu ediyor ki arkadaşlarımızın konunun çözümü için Sayın Vekilimize ve İlçe Başkanımıza ve Bakanlıklara Konuyu aktararak bununla ilgili bir çözüm girişimleri olsaydı Fethiye Çok daha farklı bir noktada olurdu" dedi.

Belediye Başkanı Behçet Saatcı, "Nalan Ünal ve Veli Pabuşçu'nun özellikle üzerinde durdukları alışveriş ve yaşam merkezi bir AVM değil alışveriş ve yaşam merkezidir. Biz bu güne kadar hiçbir zaman yaptığımız işten dolayı pişmanlığımız yoktur. Attığımız adımdan geriye de dönmeyiz. Bununla ilgili Fethiye belediyesi ve İlgili birimler bir emek vermiş durumdadır. Bu emeğin karşılığını alırız. Burada yanlış yaptıysak bir yıl sonra halkımızın önüne sandık koyulacak ve halkımız o zaman tokadı bizim yüzümüze vurur ve cevabı bize verir. Ama biz haklıysak ta üç dönemden buyana devam ettiğimiz gibi dördüncü dönemde de devam ederiz. Bu anlamda terazi ve tercih meclis üyesi olarak bizler değiliz. Terazi ve tercih halkımızdadır. Bir hata yaptıysak bunun faturasını ödemeye hazırız. Bir defa ihaleye çıkardık giren olmadı. İkinciye çıkardık giren olmadı, üçüncüye de çıkarırız yine giren olmasa zaten biz bu işten vazgeçeriz" dedi.

Asfalt yapımlarından alınan paralarla ilgili eleştirilere de açıklık getiren Fethiye Belediye Başkanı Behçet Satacı "Biz durduk yere hiçbir yaptığımız hizmetten katkı payı almadık. Ancak Sayıştay'dan bir zati muhterem arkadaşımız geldi bana ve arkadaşlarıma 800-900 trilyon bir zimmet çıkardı o gelen Arkadaşın yaptığı uygulamanın sonucunda katkı payı aldık. Zaten şimdi yasa düzeltildi ve katkı payı alınmıyor. Ben de bununla ilgili yarın sabah Ankara'ya Sayıştay'a gideceğiz ve niçin o katılım paylarını tahsil etmedin diye ifademizi alacaklar. Ortada ne yol kaldı ne asfalt kaldı ama biz halkımızdan katkı payını bu güne kadar almadık diye şahsımıza zimmet çıkardılar gidip onun hesabını vereceğiz.

Gönül arzu ederdi ki bürokrasiye hakim olan tek başlı bir iktidar bu anlamda iktidar gücünü yapılanları engellemek yerine destek olma yolunu seçseydi çok daha iyi olurdu" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethiye Belediyesi Behçet Saatcı Nalan Ünal Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title