Haberler

Fas'ta "12. Akdeniz Kısa Film Festivali"

Tanca kentinde 19 ülkeden 56 kısa filmin yer aldığı festivale katılan Film Yönetmeni Akdeniz: "Türk yönetmenler işi tesadüfe bırakmıyor"

Fas'ın Tanca kentinde düzenlenen "12. Akdeniz Kısa Film Festivali"ne "Roya" adlı kısa filmiyle katılan yönetmen Alper Akdeniz, Türk film yönetmenlerinin başarılarının işi tesadüfe bırakmama ve akademik çalışmadan kaynaklandığını söyledi.

Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türk sinemasının uluslararası platformlarda taçlandırılması, Türk film yönetmenlerinin işi tesadüfe bırakmaması ve akademik çalışmalarından kaynaklanıyor" dedi.

Söylediklerine örnek olarak başta senarist Nuri Bilge Ceylan olmak üzere Türk sinemasının yetiştirdiği büyük isimleri gösteren Akdeniz, bunların yanı sıra Arap dünyası, Yunanistan ve diğer ülkelerde büyük beğeniyle izlenen Türk dizilerinin de önemli rolünün olduğunu aktardı.

Akdeniz, Türk sinemasının çok farklı ve çeşitli konularla ilgilendiğini dile getiren Akdeniz, sinemanın Türk halkının gündemini işgal eden konular ile sosyal hayat ve göç konularını ele aldığını aktardı.

Tanca kentinde 19 ülkeden 56 kısa filmin yer aldığı festival, 18 Ekim Cumartesi günü sona erecek. - Tanca

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Alper Akdeniz Fas Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title