Haberler

Eski Başsavcı Hakkında Açılan Tazminat Davasında Hsk'nın Kararı Beklenecek

ESKİ Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük'e, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erdal Yücel ve Cumhuriyet Savcısı Serhat Tütüncü tarafından, haklarında 'FETÖ ile irtibatlı oldukları' iddiasıyla ihbar mektubu yazdırarak, savcılığa gönderdiği iddiasıyla açılan tazminat davasında, Hakimler ve...

ESKİ Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük'e, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erdal Yücel ve Cumhuriyet Savcısı Serhat Tütüncü tarafından, haklarında 'FETÖ ile irtibatlı oldukları' iddiasıyla ihbar mektubu yazdırarak, savcılığa gönderdiği iddiasıyla açılan tazminat davasında, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nca(HSK) yürütülen soruşturmanın tamamlanması beklenecek.

Kocaeli 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen toplam 10 bin TL'lik tazminat davasına Yücel ve Tütüncü ile Mustafa Küçük'ün avukatları katıldı. Hakim, ilk duruşmada Mustafa Küçük hakkında HSK tarafından başlatılan soruşturmanın hangi aşamada olduğunun sorulması yönünde karar alındığını hatırlatarak, gelen cevap yazısında soruşturmanın halen sürdüğünün bildirildiğini ifade etti. Hakim, soruşturmanın sonucunun beklenmesine karar vererek, duruşmayı 16 Eylül gününe erteledi.

100 BİN TL'LİK TAZMİNAT DAVASI AÇTILAR

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erdal Yücel  ve Cumhuriyet Savcısı Serhat Tütüncü haklarında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na 13 Mayıs 2016 tarihinde gönderilen ve FETÖ ile irtibatları olduğu iddia edilen mektup üzerine Mustafa Küçük'ten şikayetçi oldu. HSK, soruşturma başlatarak, müfettiş görevlendirildi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak atanan Mustafa Küçük, soruşturma devam ederken emekli oldu.

Yücel ve Tütüncü, ayrıca Mustafa Küçük hakkında 50'şer bin TL'den toplam 100 bin TL'lik tazminat davası açmış, dava 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından kabul edilmişti.

- Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Küçük Cumhuriyet Başsavcı Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title