Haberler

Erzurum'daki 'Yasa Dışı Dinleme' Operasyonunda Müdür ve Emniyet Amirleri Adliyede

Erzurum'da 2010- 2013 yılları arasında görev yapan ve haklarında 'yasa dışı dinleme' soruşturması kapsamında işlem başlatılan 21 Emniyet görevlisinden 16'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile 4 Emniyet Amiri adliyeye sevk edildi.

Erzurum'da 2010- 2013 yılları arasında görev yapan ve haklarında 'yasa dışı dinleme' soruşturması kapsamında işlem başlatılan 21 Emniyet görevlisinden 16'sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak ile 4 Emniyet Amiri adliyeye sevk edildi. Polislerin avukatı Hakan Dişkeser, polislerin 'kişisel bilgilerin ifşa edilmesi, özel hayatın gizliliğin ihlali, resmi evrakta sahtecilik, suç işlemek için örgüt kurmak'la suçlandıklarını bildirdi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde 2010- 2013 yılları arasında görev yapan, aralarında dönemin İstihbarat Şube Müdürü Hurşit Uçak'ın da bulunduğu 21 polis hakkında 'yasa dışı dinleme' soruşturması kapsamında işlem başlatıldı. İfadeleri alınan 16 polis serbest bırakılırken, Kahramanmaraş'ta görev yapan Emniyet Müdürü Hurşit Uçak ile Düzce, İstanbul, Ankara, Bolu'da görevli emniyet amirleri Yücel Bilgiç, Serdar Doğan, Aslan Kartal ve Soysal Aktürk eş zamanlı operasyonla gözaltına alınarak Erzurum'a getirildi. Geceyi merkez Palandöken İlçesi'ndeki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde geçiren Emniyet mensupları, bugün sabah saatlerinde cezaevi aracıyla Adalet Sarayına getirildi. Emniyet müdür ve amirleri, arka kapıdan adliyeye alındı.

Gözaltına alınan Emniylet görevlilerinin avukatı Hakan Dişkeser, soruşturma kapsamında gözaltına alınan Emniyet müdürü ve amirlerin, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde ifade vermeyi kabul etmediklerini bildirdi.

Polislerin 'kişisel bilgilerin ifşa edilmesi, özel hayatın gizliliğin ihlali, resmi evrakta sahtecilik, suç işlemek için örgüt kurmak'la suçlandığına dikkati çeken Dişkeser şunları söyledi:

"Suçlamaların tamamı asılsız, mesnetsiz, delilsiz. Mahkeme kararlarıyla yapılmış olan dinlemeler malesef kişisel verilerin kaydedilmesi ve ifşa edilmesi kapsamında değerlendirilmektedir. Bir cumhuriyet savcının önleme dinlemesiyle CMK kapsamında değerlendirilen adli dinlemeyi ayırt edemeyecek bir düzeyde olması bize üzüntü veriyor. Adli dinlemede herhangi bir somut bilgi, belge aranmaz. İstihbari kaynaklardan gelen bilgiler doğturultusunda yetkili mahkemeye başvurulur. Mahkeme kararına göre dinleme yapılır. Bu kapsamda müvekkilerimizin üzerine atılı suçlarla ilgili hiçbir somut delil olmadığını belirtmek istiyoruz. Bugün de savcılık ifadesinden sorna yada en kötü ihtimal sorgu aşamasından sonra serbest kalacaklarına olan inancımız tamdır." - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hurşit Uçak Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title