Haberler

Erzurum'da koronavirüs nedeniyle 3 veya daha fazla kişinin yan yana dolaşması yasaklandı

Güncelleme:

Erzurum'da koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında, İl Hıfzısıhha Kurulu kararıyla 3 veya daha fazla kişinin gruplar halinde dolaşmasının yasaklandığı bildirildi.

Erzurum Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Vali Okay Memiş başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, Kovid-19 tedbirleri kapsamında yeni kararlar aldı. En dikkat çeken karar ise 3 kişi ve daha fazla insanın gruplar halinde dolaşmasının yasaklanması oldu.

ŞEHRE GİREN 14 GÜN KARANTİNADA KALACAK

Hava ve kara yoluyla kente giriş yapacak kişilere, 14 gün süreyle ikametlerinden ayrılmamalarının yazılı şekilde tebliğ edilmesine ve konunun güvenlik güçlerince takip edilmesine karar verildi.

Kurulda, bu kişilerden ikametgahlarından ayrılmamaları yönündeki ikaza uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

İLÇELERDEN İL MERKEZİNE GİRİŞ YASAKLANDI

İlçelerden il merkezine gelen araçların tedarik, üretim zinciri ve sağlık dışında çok zorunlu haller olmadıkça il merkezine gelmelerine 30 Nisan 2020'ye kadar müsaade edilmemesi kararının alındığı kurulda, zorunlu hallerde vatandaşların Kaymakamlıklardan Seyahat İzin Belgesi alınması şartı getirildi.

ÜÇ VE DAHA FAZLA KİŞİ GRUPLAR HALİNDE DOLAŞAMAYACAK

Kurul kararıyla, kent genelindeki cadde ve sokaklarda, üç veya daha fazla kişiden oluşan gruplar halinde dolaşması yasaklanarak uygulamanın kolluk kuvvetleri tarafından denetlenmesi istendi.

Vatandaşların market ve pazar yerlerinde çocuklarıyla dolaşmalarına engel olunması maksadıyla çocukların market ve pazar yerlerine alınmasının da yasaklandığı kurulda, alınan tüm kararların kolluk birimlerince titizlikle yürütülmesine karar verildi.

Kaynak: AA / Yaşam

Okay Memiş Erzurum Sağlık Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (4)

Mustafa:

Dadaslar olarak valimizi çok takdir ediyorum erzurum milleti her zaman devletinin yanında ve ne derse uymaya haziran ayrıca gezilecek çok yerimiz var ama ne vakti ne zamanı zaten halen burda kışın ortasındayız.

1
2
yanıtYanıtla
PESİMİST:

TAMEMEN YASAKLAYIN GİTSİN. DADAŞLARRRR GEZİP DURMAYIN. NEREYİ GEZİYOSANIZ. GEZİLECEK YER Mİ VAR.

3
0
yanıtYanıtla
Dadaş:

Gezilecek yer çok ama zamanı değil ??

yanıt0
yanıt0
ADINI YAZ Y:

Kurallara uyulursa çok daha önlem alınır .

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title