Haberler

Erü Öğretim Üyesinin Başarısı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan'ın, dünyanın en prestijli tıp dergisi The New England Journal of Medicine'de yayınlanan, bir hastanın akciğer ana damarından pıhtı çıkartma görüntüsünün dünyada 36 bin 975 hekim tarafından izlediği bildirildi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan'ın, dünyanın en prestijli tıp dergisi The New England Journal of Medicine'de yayınlanan, bir hastanın akciğer ana damarından pıhtı çıkartma görüntüsünün dünyada 36 bin 975 hekim tarafından izlediği bildirildi.

ERÜ'den yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Oğuzhan, 77 yaşındaki bir kadın hastanın akciğer ana atardamarından mekanik yöntemle pıhtı çıkartma görüntüsünü içeren vaka sunumunun, ABD'de iki asırdır yayında olan dünyanın en prestijli tıp dergisi The New England Journal of Medicine'de 7 Ocak 2016 tarihinde yayınlandığını anımsattı.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından 2 ay geçmesine rağmen yurt içinden ve yurt dışından halen kendisine kutlama ve tebrik mesajları gelmeye devam ettiğini belirten Oğuzhan, şunları kaydetti:

"Çok fazla e-mail aldık. Hatta ana bilim dalımızda çalışmak isteyen doktorlar bile oldu. Bu da bizleri bir hayli mutlu etti. Derginin web sayfasında vakamın izlenme oranını içeren bir harita yer alıyor. Bu haritaya bakıldığında dünyanın neredeyse her ülkesinden 36 bin 975 hekimin, vakamı izlediğini gördüm. Tabii ki bu durum beni bir hayli mutlu etti. Çünkü uluslararası tanınırlık açısından bu oldukça önemli. Derginin web sitesindeki haritada görüntümün izlenme oranında ABD 13 bin 999 izleyici ile ilk sırada yer alıyor. ABD'yi bin 705 izleyici ile Türkiye takip ediyor. Üçüncü sırada bin 349 izleyiciyle İtalya yer alıyor. Derginin web sitesinde yayınlanan vaka görüntüleri Suriye, Irak gibi savaş ülkelerinin yanında Somali, Sudan, Zimbabve, Burkino Faso gibi ülkeler de dahil internet bağı olan dünyanın tüm ülkelerinden izlenmiş. Yayınımın dünyaca prestijli bir dergide yayınlanması ve dünyada 36 bin 975 hekim tarafından izlenmesi hem ülkemiz adına, hem de Erciyes Üniversitesi adına sevindirici bir durum."

Kaynak: AA / Sağlık

New England Journal Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title