Haberler

SP Malatya Adayı Erkal, Dilek'te Sert Konuştu

Güncelleme:

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Münir Erkal, hizmet edemeyenin belediye başkanı olmaya hakkının olmadığını söyledi.

Saadet Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, hizmet edemeyenin belediye başkanı olmaya hakkının olmadığını söyledi.

30 Mart yerel seçim çalışmalarını sürdüren Erkal, SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ve partililerle birlikte Dilek Beldesini ziyaret etti.

Dilek Beldesi'nde vatandaşlara hitap eden Ahmet Münir Erkal, Malatya'nın geleceğinin kararmaması için herkesin tercihini doğru kullanması gerektiğini söyledi.

Erkal, 30 Mart yerel seçimlerinde, Malatyalıların 5 yıllık belediye başkanını seçmeyeceklerini ifade ederek, "Vatandaşlarımız Malatya'nın yüz yıllık geleceğini belirleyecek. Çünkü burada alınan kararların geri dönüşü yok. İlk başta 1,5 sene Malatya'nın yapılanması sürecek. Malatya'nın yolları, çevre yolları, metro sistemler, hafif raylı sistemler, finans merkezleri, parkları, eğitim ve sağlık altyapısı, çarşı merkezleri, Malatya meydanları ilk defa planlanacak. Malatya, ehil olmayan ellerde yanlış planlanırsa, ilk düğme yanlış iliklenirse, Malatya'nın geleceği karanlık bir noktaya doğru gidecektir. İşi bilmeyen, bu işten anlamayan birinin bu işi nasıl yapacağını, hayret ve dehşetle izliyorum" şeklinde konuştu.

"BU İŞ BİLGİ, TECRÜBE VE VİZYON İSTER"

Büyükşehrin beraberinde ağır bir mükellefiyet getirdiğine dikkat çeken Erkal, şunları söyledi:

"Bu iş çoluk çocuk oyuncağı mı oldu? Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin planlanması gerçekten ağır ve zor bir mükellefiyettir. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ilk defa seçileceği için kurucu başkan görevi görecektir. Bütün sistem yeni baştan kurulacak. Bütün kent yeni baştan planlanacak. Bu nedenle görevi alacak kişi, ağır bir mükellefiyet ile karşı karşıyadır. Onun için ehliyet ve liyakat sahibi olmayanlar, adil yönetim uygulayamayacak olanlar, bu işi bilmeyenler, proje yapma bilgisine sahip olmayanlar, referansları olmayanlar, bu işe hakim olmayanlar, bu işte ustalığı, teknik altyapısı ve birikimi olmayanlar hangi yüzle çıkıp, "Malatya'yı yöneteceğim" diyor?"

"İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN HİZMETLERİNİ, MALATYA'DA YAPILMIŞ GİBİ YAZIYORLAR"

Erkal, İstanbul'da yapılan hizmetlerin Malatya'da yapılmış gibi billboardlara asıldığını savunarak, "Billboardlara bakıyorum; "Marmaray Yaptık" diyor. Soruyorum nerede yapıldı? Malatya'da Marmaray'ı bilen var mı? Bilen varsa söylesin bende öğreneyim. "Kanal İstanbul" yapacağım diyor. Onu bilen var mı? "Tüp Geçit yapacağım" diyor. Onu bilen var mı? Nerede Tüp Geçit? 3. Havalimanı nerede? Vatandaşımız, "Bizim bir tane sivil havalimanımız yok, üçüncüsü ne zaman yapılacak?" diye soruyor. Bizim aklımızla birileri alay mı ediyor? Neden İstanbul hizmetlerini yazıyorlar? Çünkü Malatya'da yazacak hizmetleri yok. Malatyalıları heyecanlandıracak, "Gerçekten bu hayırlı ve iyi bir hizmet" denilecek bir hizmet yok. Onun için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıklarını, sanki Malatya'da yapıyorlarmış gibi yazıyorlar. Benden sonra ne yaptınız? 10 yıldır Malatya'da görevdesiniz, ne hizmetler yaptınız. Malatya'nın bir çevre yolu bile yok. Siz ne işe yararsınız? Bu desteğe ihanet ediyorsunuz. Hizmet edemeyenin, belediye başkanı olmaya hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ise 30 Mart yerel seçimlerinin Malatya için büyük önem taşıdığını belirtti.

Asiltürk, Malatya'nın geleceği açısından yerel seçimleri çok önemsediklerini dile getirerek, vatandaşlardan tercihlerini ehliyetli ve liyakatli insanlardan yana kullanmasını istediklerini söyledi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Münir Erkal Mehmet Asiltürk Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title