Haberler

Ergani'de Kent Konseyi Çalışmaları

Diyarbakır'ın Ergani İlçesinde, Gündem 21 Kent Konseyi Danışma Meclisi Kurulması İçin Çalışmalar Başlatıldı.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, Gündem 21 Kent Konseyi Danışma Meclisi kurulması için çalışmalar başlatıldı.

Kent Konseyi oluşturulması için Ergani Belediye Başkanı Nadir Bingöl, belediye meclis üyeleri, demokrasi platformu, mahalle muhtarları ve demokratik kitle örgütlerinin bir araya geldiği toplantı, Eğitim-Sen Ergani Temsilciliği salonunda gerçekleşti. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği toplantıda katılımcılara Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Servet Pala tarafından oluşturulacak kent konseyinin işlevi ve gereksinimleri konusunda bilgi verildi. Kentte tüm paydaşları bir araya getirerek tüm kenti kucaklayan

bir "ortak akıl" oluşturulmasını sağlamak için bu platformun oluşturulması gerekliliği toplantıda savunuldu. Toplantıda ilçede bulunan siyasi parti, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar gibi kurumların katılımları, kente sahip çıkma, ortak katılım ve çözümde ortaklık ilkelerinin bütünlüğünde demokratik katılımın yaygınlaştırılması gibi faktörler ele alındı.

(ET-SK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title