Haberler

Enkazdan 24 saat kurtarılan Yüsra Bebek, kurtarma ekiplerine "acıyor" diye seslenmiş

Güncelleme:

Elazığ depreminde, babası ile kardeşinin hayatını kaybettiği enkazdan 24 saat sonra annesiyle birlikte kurtarılan Yüsra Yıldız'ın (2,5) arama- kurtarma ekibine 'acıyor' diye seslendiği ortaya çıktı. Anne- kızı 24'üncü saatte kurtaran ekipte yer alan Sedat Barutçu, "Yüsra ile annesini kurtarmış olmak, bizi mutlu etti" dedi.

TEDAVİYE ALINDILAR

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğündeki depremde, Elazığ merkezde bulunan Mustafa Paşa mahallesindeki 5 katlı apartman çöktü. Binada bulunan Yıldız ailesi de şiddetli depremde enkaz altında kaldı. Hüseyin Yıldız ile oğlu Onur'un hayatını kaybettiği depremde, enkaz altında eşi Ayşe ile küçük kızı Yüsra Yıldız ise yaralandı. Anne ve kızına 24 saat sonra arama- kurtarma ekiplerinin titiz çalışmasıyla ulaşıldı. Enkazdan çıkarılan anne- kız, kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.

"BEBEKLE DİYALOĞUMUZ, BİZİ DUYGULANDIRDI VE KAMÇILADI"

Ayşe Yıldız ile kızı Yüsra'nın kurtarılmasında görev alan ekipteki itfaiye eri Sedat Barutçu, yaşadıklarını anlattı. Yoğun, yorucu ve titiz çalışma sonucu enkazda Yıldız ailesinin iki ferdine ulaştıklarını belirten Barutçu, "Deprem haberinin ardından kısa sürede Ankara'dan Elazığ'a geldik. Buraya gelir gelmez arama tarama faaliyetine başladık. Enkaz alanında da tespit ettiğimiz bölgelerde çalışmalara başladık. Bu çalışmalarda özel anlar oldu. Yüsra bebek ile annesinin kurtarılması en özel anlardan oldu. Çünkü herkesin çocuğu, anne, babası var; duygusal anlar yaşadık. Özellikle bebekle olan diyaloğumuz bizi hem duygulandırdı hem de kamçıladı. Çünkü küçük kız durmadan; 'anne', 'baba' ve 'acıyor' diyordu. Bu sözleri bizde duygusal etki yarattı. Başarılı, özenli çalışmayla enkaz altındaki anne ve bebeği kurtardık. Babası ve bir kardeşi vefat etmişti ama Yüsra bebek ile annesini kurtarmış olmak bizi mutlu etti" diye konuştu.

Anne ile bebeğin kurtarılmasında görev alan diğer itfaiye erleri de enkazın 5 metre altına girip ardından 5 metre yatay tünel açtıklarını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivrice Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title