Haberler

Engelli Kardeşini 4 Katlı Apartmandan Sırtında İndirip, Çıkarıyor

Engelli kardeşini 4 katlı apartmandan sırtında indirip, çıkarıyorBOLU,(DHA)- BOLU'da yaşayan Kadriye Kaya, 1,5 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle hareket güçlüğü çeken kardeşi Hatice Özdemir'i(42), dışarıya çıkarmak için asansör olmayan 4 katlı binadan sırtında indirip, çıkarıyor.

Engelli kardeşini 4 katlı apartmandan sırtında indirip, çıkarıyor

BOLU,(DHA)- BOLU'da yaşayan Kadriye Kaya, 1,5 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle hareket güçlüğü çeken kardeşi Hatice Özdemir'i(42), dışarıya çıkarmak için asansör olmayan 4 katlı binadan sırtında indirip, çıkarıyor.

Bolu'da 1,5 yaşında geçirdiği çocuk felci nedeniyle hareket güçlüğü çeken Hatice Özdemir'in 15 yıldır yanında yaşadığı ablasının oturduğu apartmanda asansör bulunmuyor. Tekerlekli sandalyeye mahküm olan Hatice Özdemir'i ablası Kadriye Kaya, 4 katlı binadan sırtında taşıyarak dışarı çıkartıyor. Hastane ve bazı günlük ihtiyaçları için dışarı çıkması gereken kardeşini sırtında taşıyan Kadriye Kaya, eve yeniden girmek için aynı 4 katı kardeşini sırtına alarak yeniden çıkıyor. Asansör olmaması nedeniyle zorluk yaşadığını ifade eden Kadriye Kaya, Kız kardeşimi hep böyle güçlüklerle zorluklarla taşıyorum. Sırtımda indirip, çıkarıyorum. Eşim kalp rahatsızlığı geçirdi, bel fıtığı oldu. Ama mecburen kardeşimle ilgilenmek zorundayız. Onu mutlu etmek için dışarı çıkarıyorum. Haftanın iki günü hastaneye gitmek için çıkarıyorum. Havalar iyi olunca dışarıya çıkmak istiyor. Onu mutlu etmek için bu zorluklara dayanıyorum. Büyüklerimizden asansör yapılması için destek istiyorum. 4'üncü kattan indirip çıkarıyorum. Apartman olarak bütçemiz yetmedi. Parayı toplayamadık. dedi.

Hatice Özdemir ise, Asansör istiyorum. Zorlanıyorum, ablama da üzülüyorum. Dışarı çıkmak istiyorum. Çıkamadığım zaman üzülüyorum. Evde kalınca üzülüyorum. diye konuştu.

Maddi sorunlar nedeniyle asansör için gerekli parayı temin edemediklerini belirten Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu Bolu Şube Başkanı Satılmış Akman, Apartman yönetimi olarak yeterli parayı toplayamamışlar. Bu binada oturan kişilerin imkanları olmadığı için yapılamadı. Dışarıdan asansör yapılması gerekiyor. Bununla ilgili birkaç asansör yapan firma ile görüştüm. 16-20 bin TL arası bir maliyet çıkardılar. Şu anda bunu verebilecek imkanları yok. dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadriye Kaya Bolu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title