Haberler

En Büyük Balığı Kadın Balıkçı Tuttu

Güncelleme:

'En Büyük Balığı Yakalama Yarışması'nda, birinciliği, yakaladığı 36 santimlik alabalık ile Özden Aydın Şimşek kazandı.

Kayseri'de, Kocasinan Belediyesi ve Kayseri Olta Balıkçıları Derneği (KOBDER) tarafından Yamula Baraj Gölü'nde düzenlenen 'En Büyük Balığı Yakalama Yarışması'nda, birinciliği, yakaladığı 36 santimlik alabalık ile Özden Aydın Şimşek kazandı.

Yamula Barajı'nda yaklaşık 300 amatör balıkçı, marina tesisleri önündeki 3 kilometrelik sahilde oltalarıyla en büyük balığı yakalamak için çabaladı. İki gün süren yarışma sonunda 36 santimetrelik alabalık yakalayan Özden Aydın Şimşek birinci, İbrahim Önge ikinci, Serkan Oktabaş ise üçüncülüğü elde etti.

KOBDER Başkanı İsmail Aslan, "Kayserililere bu yarışmaya gösterdiği ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz. Yamula Barajı Kayserimizin denizidir. Bu muhteşem manzarada balık tutmak tabii ki de bir tarz. Bu güzelliği yaşayan herkese yürekten kalbi teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ise, " Biz coğrafyanın, daha doğrusu doğanın tahrip edildiği bozulduğu bir dönem yaşıyoruz. Bunu da üzülerek görüyoruz ve bunun farkında olan insanlar olarak bunun muhafazası kullanılabilirliği ve mevcut güzelliğin farkında olunması gayreti ve çabası içindeyiz. Bu çerçeve içinde ne kadar organizasyon ne kadar yarışma yapsak azdır. Katılan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye girenlere Kocasinan Belediyesi tarafından olta ve olta takımı hediye edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocasinan Belediyesi Aydın Şimşek Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title