Haberler

Elazığlı depremzede herkesin aksine kendine sitem etti: O kadar parayı mezara mı götüreceğiz? Bize her şey müstahak

Güncelleme:

Elazığ'da yaşanılan depremin ardından yapılan eleştirilere bir vatandaştan farklı bir yorum geldi. Depremde evi yıkılan depremzede, yapılan eleştirilere tepki göstererek, ''Param var ama şu yaşadığım eve bakar mısınız? O kadar parayı toplayıp mezara mı götüreceğiz? Bize her şey müstahak'' sözleriyle öz eleştiri yaptı.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8'lik depremde 35 kişi hayatını kaybederken bin 607 kişinin de hastanelerde tedavileri devam ediyor. 76 binanın hasar gördüğü depremde, halk Kızılay'ın temin ettiği çadırlarda sabahlıyor. Depremden sonra yıkılan binalarla ilgili yapılan 'deprem önemlerinin yetersizliği' hakkında yapılan olumsuz eleştirilere evi yıkılan bir depremzededen tepki geldi.

"BU EVLERDE İNSAN YAŞAMAZ"

Depremde kaçmayı başaran vatandaş yıkılan evini göstererek, ''Oturduğumuz evlere bakın. İmkan dahilinde diyorlar. Herkesin imkanı var. Şahsen benim de var. Ama yaşadığım eve bakın. İnsan yaşamaz. Topladığımız paraları mezara mı götüreceğiz? Bize her şey müstahak'' dedi.

Elazığlı depremzede herkesin aksine kendisine sitem etti 'Param var ama yaşadığım eve bakın.Bize her şey müstahak' dedi.

İNCELEME BAŞLATILDI

Önceki gün saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından son dakika haberleri peş peşe geliyor. Depremde ölenlerin sayısı 35'e yükselirken yaralı sayısı bin 704 olarak açıklandı. Deprem sonrası provokatif yorum ve haberler için inceleme başlatıldı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 20.00 sıralarında yaptığı açıklamada, 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası, 14'ünün büyüklüğü 4'ün üzerinde olan 599 artçı deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Deprem sonrası AFAD koordinasyonundaki müdahale faaliyetleri ile enkazdan sağ kurtarılan kişi sayısı, 45'e yükseldi. Ne yazık ki hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 31 oldu. 1607 vatandaş ise depremden sonra hastanelere başvurdu" denildi. AFAD açıklaması sonrası dört cansız bedene daha ulaşıldı ve can kaybı 35'e yükseldi.

BAKANLAR BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'da arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü Mustafa Paşa Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

DEPREM BÖLGESİNE ÜCRETSİZ İLETİŞİM DESTEĞİ

Cep telefonu operatörleri Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom, Elazığ merkezli yaşanan deprem sonrasında bölgede yaşayan vatandaşlara ücretsiz internet ve konuşma tanımladıklarını duyurdu.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Sivrice Elazığ Haberler

500

Yorumlar (27)

Kesin çözüm:

Kentsel dönüşüm yapıcaklar vatandaş karşı çıkıyor yok ben iki daire isterim yok ben evimi yiktirmam komşularimdan ayrılmam bu kafayla daha çok ölen olur. Vatandaşa sormadan karar alıp yıkacak devlet.

41
6
yanıtYanıtla
Hakan:

3 katlı binaya 1 daire mi vericek devlet ? Sen kabül edermisin dümbük. .

yanıt0
yanıt0
Gurbetci:

Saçmalik. Mutahitler 2 kazanacak yerine 4 kazanmak istiyor, onu soylemiyorsun? Ancak ev sahipleri karar verebilir boyle birseye! Hukumetin isi, curuk evleri tespit edip yikma karari verebilir. Yapilacak binalar ise depreme dayanikli raporla yapilmalidir.

yanıt1
yanıt0
Mustafa KÖSEOĞLU:

Hocam iyi de para nerde.. Kentsel dönüşüm parayla olur... Yapmayın Allah aşkına ... 10 daireli yeri yaktıracaksın .. Yerine 16 daire imar vereceksin .. Hangi müteahhit yapar ... Oturanlardan üste para isteyeceksin kimse yanaşmayacak .. Nasıl olacak bu iş

yanıt0
yanıt0
Özbay:

Senin paran var diğer fakırlar ne yapsınlar senin hakını yoktur milletin ekmeyinle oynamaya bu konuşman sana geçerlidir

9
37
yanıtYanıtla
Cevoli:

Şu fakir muhabbetini bırakın artık. Adam doğruyu söylemiş .

yanıt32
yanıt5
İsimsiz v:

Dogru ekmeye verecek paran yok ama telfona internete elestiri yapmak icin verecegin para cok demi ...

yanıt0
yanıt0
Doğrucu Davut:

Adam doğruyu söylemiş! Hala akıllanmaz bu insanlar! Bir bina darmadağın olurken hemen yanındakine hiç bir şey olmuyorsa bunun bir sorumlusu , yani suçlısu var demektir.

35
1
yanıtYanıtla
tom:

Evet dogru söylemis, mezara götürecekler o paralari. Ama maalesef bu olaylaylar Türk insanini asla degistirmeyecektir. Yasamasini bilmiyoruz.

31
2
yanıtYanıtla
helal:

helal sana

18
0
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title