Haberler

El Kaide Operasyonunda Tutuklanan Ebu Hanzala Serbest Bırakıldı

Güncelleme:

El Kaide operasyonu kapsamında tutuklanan cihatçıların 'akıl hocası' Ebu Hanzala, önceki gün tahliye edildi. Haberi, IŞİD'e yakın siteler duyurdu.

14 Ocak 2014'te 'El Kaide' operasyonu kapsamında tutuklanan cihatçıların 'Ebu Hanzala' rumuzlu 'akıl hocası' Halis Bayancuk önceki tahliye edildi. Bayancuk hakkında denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanmasına karar veren mahkeme buna gerekçe olarak, soruşturmada iddianamenin halen hazırlanmamış olmasını gösterdi.

IŞİD'E YAKIN HABER SİTELERİ DUYURDU

Ocak ayında Van merkezli olmak üzere Adana, Antep, İstanbul, Kilis ve Kayseri'de gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan 13 kişiden Bayancuk'un tahliyesi ilk olarak IŞİD'e yakın haber siteleri ve sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

OPERASYONU YÜRÜTEN POLİS VE SAVCILARIN YERİ DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Söz konusu operasyonda Suriye'deki El Kaide güçlerine yardım suçlamasıyla İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) Kilis'teki deposuna da baskın düzenlenmiş, operasyonu yürüten polisler, savcı ve talimatın altında imzası olan hakimin görev yeri değiştirilmişti.

IŞİD'e yakın haber siteleri Hanzala'nın tahliyesini böyle duyurdu:

EBU HANZALA KİMDİR?

Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk, Hizbullah hükümlüsü Hacı Bayancuk'un oğlu. Halis Bayancuk 2008 yılında İstanbul'da ikinci sinegog baskını eylemini planlarken yakalandı ve bir yıl sonra tahliye edildi. Halis Bayancuk, tahliye edildikten sonra polis tarafından takibe alındı. Teknik ve fiziki takipte, Halis Bayancuk'un talimatları ile örgütün ses getirecek bir eylem hazırlığında olduğu belirlendi.

Polis, 2011'de 50 adrese operasyon düzenledi, içlerinde Halis Bayancuk'un da bulunduğu 42 kişi gözaltına alındı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Bayancuk 24 Ocak 2013 tarihinde tekrardan tahliye edildi. Ebu Hanzala'nın yazıları Tevhid Dergisi'nde yayımlanıyor. Derginin sitesinde Ebu Sehran es-Surî imzalı Kürtçe Werin İslame (İslam'a Gelin) kitabının da bulunması Kürt gençlere yönelik de faaliyet yürütüldüğünü gösteriyor.

El Kaide'nin İstanbul'da 10'dan fazla hücresinin bulunduğu ve yerlerinin sık sık değiştiği biliniyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Halis Bayancuk İstanbul Kilis Güncel Haberler

Bakan Yerlikaya'dan Emniyet Müdürü'nün sakız çiğnediği görüntülere tepki: Gereğini yaparım

Bakan Yerlikaya'dan Emniyet Müdürü'nün sakız çiğnediği görüntülere tepki: Gereğini yaparım

Kuledeki 'şantaj' Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı: Bu işi ivedilikle çözün, sorumluları hesaba çekin

Kuledeki "şantaj" Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı: Bu işi ivedilikle çözün, sorumluları hesaba çekin

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 11 üniversiteye rektör ataması yapıldı, üst düzey bürokratlar görevden alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 11 üniversiteye rektör ataması yapıldı, üst düzey bürokratlar görevden alındı

Bakmadan Geçme

BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 26 Temmuz günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Tuğba Şenoğlu neden kadrodan çıkarıldı? Filenin Sultanları kadrosunda değişiklik! Tuğba neden yok? UEFA Ülke puanı sıralaması son durum || Ülke puanı sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada? 26 TEMMUZ HAVA DURUMU || Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il hava durumu tahminleri 11 üniversiteye yeni rektör atandı! Hangi üniversitelere rektör atandı? PARİS OLİMPİYATLARI BAŞLIYOR MU? Paris Olimpiyatları'nda Türk sporcular ne zaman yarışacak? Paris Olimpiyatları'nda Fransız koşucunun açılış törenine başörtüsüyle katılmasına izin verilmedi! Olay ne, ne oldu? CUMA MESAJLARI || En güzel, anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli cuma mesajları MasterChef Türkiye ana kadroya giren 12. yarışmacı kim oldu? MasterChef kim kazandı? 26 TEMMUZ HAMSTER KOMBAT GÜNLÜK ŞİFRE KOMBO | Hamster Kombat yeni şifre ne, nasıl kullanılır? Hamster Kombat nedir? CUMA NAMAZI NASIL KILINIR? Cuma namazı kaç rekat? Adım adım cuma namazı kılınışı 26 Temmuz Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Cuma namazı İstanbul, Ankara, İzmir'de kaçta? İL İL CUMA NAMAZI SAATİ 26-27 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 26-27 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26-27 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
Genç avukat, bürosunda başından vurulmuş halde ölü bulundu

Genç avukat, bürosunda başından vurulmuş halde ölü bulundu

500

Yorumlar (19)

Sümeyye Doğan:

Tutuklu değildir o. Yakalanıp ona eğitim verip bırakmışlardır.

21
8
yanıtYanıtla
Cabbar:

Herifi birde yepyeni silahlarla donataydiniz. Onu birakanlar kadinlarini da cariye olarak vereydiler. Erdogan dün gece rahat uyumustur.

21
8
yanıtYanıtla
ÖĞRENCİ:

AKP HEP YAPMADIM DEDİ HEP AYNI ŞEYLERİ YAPTI. YANİ BİLDİĞİNİ OKUDU

17
6
yanıtYanıtla
Sibel:

Ayy buralar terörist ülkesi oldu. Bu adimi ben yolda görsem korkudan ne yapacagimi bilmem. . Aaay ayol çok korkunç ya. . . Gerci ben AKP de ki insanlardan da cok korkuyorum (misal Tayyib, Gul, Akdoğan, Ardinc çok korkunç insanlar). . . Aaa ya bizim çocukluklarımıza bir şey yaparsa yada irzina geçerse ne yaparız biz. . . Ayy burasi Afganistan oldu. . Nereye gitsek ama. . . Allah-im yok et bu teröristleri ve onlari destekleyenleri. . .

11
9
yanıtYanıtla
DERSİMLİ:

ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİR

11
6
yanıtYanıtla
vatandas:

Paralel yapmıştır:)))

12
5
yanıtYanıtla
Ismayil:

ALlahu Akbar! Hocamiz

3
12
yanıtYanıtla
Buraq:

Allah Azze ve Celle, sizlere rağmen, bedelini ödemekten çekinmeyerekhakkı haykırmaya ddevam eden tüm hocalarımızın Yardımcısı olsun.

6
8
yanıtYanıtla
Berfin:

AKP ISID Dostlugu

6
8
yanıtYanıtla
yorumsuz:

sonra gelde bende işide destek vermiyom. salak olan inanır buna.

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title