Haberler

El-Ezher Dünya Barış Konferansı

El-Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, dünya barışının, "kayıp cennet" haline geldiğini söyledi.

El-Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, dünya barışının, "kayıp cennet" haline geldiğini söyledi.

Başkent Kahire'de gerçekleştirilen El-Ezher Dünya Barış Konferansı'nın kapanış konuşmasını yapan Tayyib, "Dünya, barış, adalet, eşitlik ve ortak yaşam gibi değerleri arar oldu. Dünya barışı, 'kayıp cennet' haline geldi." dedi.

"Dinleri, naslarını yanlış yorumlayan ve bu yanlış tevilleri kullanarak insanları öldüren inananlarıyla yargılamamamız gerek. Semavi dinler, terör dinleri değildir." diyen Tayyib, "İnsanları korkutmak için naslarını çalanlar yüzünden İslam terör dini sayılamaz. Haç takıp can alanlar sebebiyle Hristiyanlık terör dini değildir. Filistin halkının topraklarını gasp etme hedefiyle dinlerinin naslarını kullananlar yüzünden Yahudilik de terör dini olamaz." ifadelerini kullandı.

"Dünyada daha önce benzeri görülmemiş" mevcut insani durumu da eleştiren Tayyib, bölgenin "son derece üzücü insani bir trajedi" yaşadığını, terör suçlarının arkasında silah ticareti ve pazarlığı ile şüpheli anlaşmalardan elde edilen fahiş zenginliği güvence altına alma ve ölüm fabrikalarını sürekli çalışır halde tutma isteğinin olduğunu kaydetti.

Tayyib, konferansa katılan Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un, şiddet ve terör suçlamaları karşısında İslam'ı ve Müslümanları savunan ve "adil" olduğunu belirttiği açıklamalarından övgüyle söz etti.

Papa Franciscus'un Mısır ve Ezher'e yaptığı ziyaretin "tarihi" olduğunu vurgulayan Tayyib, bu ziyaretin, Ezher'in konferans için yaptığı davetin ardından gerçekleştiğini söyledi.

Tayyib, Ezher'in ortak yaşam ve dinler arası diyaloğun kökleşmesi için çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Papa Franciscus, 2 günlük bir ziyaret için bugün başkent Kahire'ye gelmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Kahire Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title