Haberler

Medvedev: En Kötü Senaryoya Karşı Hazırlıklı Olmalıyız

Güncelleme:

Medvedev, petrolün daha da düşmesi durumunda bütçenin yeniden gözden geçirilmesinin gerekeceğini de belirterek "En kötü senaryoya karşı hazırlıklı olmalıyız" dedi.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, "En kötü senaryoya karşı hazırlıklı olmalıyız" uyarısında bulundu. Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, petrol fiyatlarındaki düşüşün Rusya ekonomisini zora soktuğunu, ancak durumun şu anda yönetilebilir noktada bulunduğunu ifade etti. Medvedev, petrolün daha da düşmesi durumunda bütçenin yeniden gözden geçirilmesinin gerekeceğini de belirterek "En kötü senaryoya karşı hazırlıklı olmalıyız" dedi.

PETROL FİYATLARI 30 DOLARA SEVİYELERİNE KADAR DÜŞTÜ

Petrol fiyatları 2016'nın başından bu yana yeniden hızlı değer kaybı trendine girerek yüzde 17 civarında düştü ve 30 dolar seviyelerine kadar indi.

DEĞER KAYBI YÜZDE 70'İN ÜZERİNDE

Petrolde yaşanan değer kaybı son 1,5 yılda ise yüzde 70'in üzerinde.

Dünyanın en büyük petrol ihracatçılarından birisi olan Rusya'da, petrol fiyatının düşmesi ihracat gelirlerini etkiliyor ve bütçe dengesine olumsuz yansıyor

"PETROL 10 YIL DÜŞÜK KALACAK"

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev ise petrol fiyatlarının gelecek 10 yıl boyunca düşük seviyelerde kalacağını öngördü.

"KÜRESEL EKONOMİDE 'YENİ NORMAL' OLUŞTU"

Küresel ekonomide 'yeni normal'in oluştuğunu ifade eden Ulyukayev, küresel üretim dinamiklerinin hız keseceğini ve büyümenin de yavaşlayacağını belirtti.

Bu yeni dönemde Rus hanehalkının tüketim odaklı değil tasarruf odaklı olması gerektiğini de belirten Ulyukayev, Rus ekonomisinin ancak bu şekilde yeni döneme ayak uydurabileceğini vurguladı.

Kaynak: BBC Türkçe.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Dimitri Medvedev Rusya Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (46)

anka:

size bir kere turkler carpti isiniz rast gitmeyecek beter olun

39
5
yanıtYanıtla
nukleer Mobil-ANDROID:

bizde tik yok isterse bedava olsun gene beş lira derler o kadar

44
0
yanıtYanıtla
Selim:

Yüce Rabim Allah bütün hesapları ve oyunları bozar.

35
3
yanıtYanıtla
@@@@@@@@@@:

c Bazılarınız hala Türkiye ile Rusya''yı Putin ile Erdoğanı karşılaştırıyor. Rusya hata yapsa bile halkı en azından kendi içine kapanıp fedakarlık yaparak ülkelerini ayağa kaldırabilme imkanları var. Bizde ne var, önüne gelen tüm kalitesiz insanı ülkeye alan bi liderimiz var. Ülke değil yol geçen hanı olmuş bir kara parçasıyız. Üstüne bide bu adamlara kendi vatandaşından fazla hak veriyorsun. Şimdi soruyorum biz nasıl çıkacağız bu sorunlardan, biz diye bişey kaldı mı?Putin mi Erdoğan mı? Tabiki Putin.

7
29
yanıtYanıtla
Ibillerli:

Türk halkı 100 m. mesafe için özel Arabasınl kullandığı müddetçe Türkiye''de akaryakıt fiyatı düşmez.

23
12
yanıtYanıtla
trol bes tepe:

Rusya ya bos ver biz kendimize bakalim, 3 milyon suryeliye calisma izni veriliyo. yarin issiz kalirsak goruruz kim ayvayi yemis. saraydan sallamak kolay

15
16
yanıtYanıtla
musoo:

eger birde topraklarımızdaki petrol ve bor cıkarılsın işte o zmn aç kalıcak bütün türkiye düşmanları onun farkında oldukları için pkk diye bişi var ve hala ülkeyi geriye götürmek için çabalıyorlar. . . .

28
2
yanıtYanıtla
SARSINTI:

EFKAN ALA BUGÜNKÜ KONUŞMASINDA 10 YABANCI ÜLKE VATANDAŞI 1 CANLI BOMBADA HAYATINI KAYBETMİŞTİR BU NEDEMEK OLUYOR CANLI BOMBAYI SİZMİ KURDUNUZ AKP

8
22
yanıtYanıtla
SARSINTI:

SEDA TÜRKLÜĞÜNÜZÜ GÖRDÜK ANAYSANIN İLK DÖRT MADDESİNİ KİM KALDIRMAK İSTİYOR ANADİL BAYRAK TC MLLİ MARŞ BAŞKENT

yanıt0
yanıt2
kemal:

sen mazlumu ezersin katil esadla iranla kolkola girip öğrencilerin çoçukların üzerine bomba yağdırırsın. . !Daha beter ol sıra İranda ALLAH zalimleri sevmez. . . .

25
2
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title