Haberler

    İş İlişkilerinde Başarılı İletişimin Yolu "Zarafet"Ten Geçiyor

    İnsanın zarafeti esasen pek çok kapıyı açıyor.

    İnsanın zarafeti esasen pek çok kapıyı açıyor. Günlük hayatta bu önemli, ancak iş hayatında eğer başarılı bir iş ilişkisi kurmak istiyorsanız "zarafet" ya da başka bir deyişle "zarif olmak" önceliğiniz olmalı.

    Zarafet, sadece yeri geldiği zaman takınılan bir tavır değildir. Bunu içselleştiriyor olmanız gerekir. Belli zamanlarda giyinip kuşandığınız bir elbise ise bu yönüyle zarafet sizi farklı kılmayacaktır. Onu içselleştirir ve özümserseniz iş yaşamının her aşamasında sergiler ve öne çıkarsınız. Ayrıca zarafet iş ilişkilerinizin her zaman daha sağlıklı yürümesini sağlar.

    Diğer yandan zarafetin tümüyle elden bırakıldığına da şahit olmuyor değiliz. Son zamanlarda ne yazık ki içinden geldiği gibi, düşünmeksizin kontrolsüz davranışların özgüvenden kaynaklandığı düşünülerek kabul görüyor. Bu büyük bir yanlış. Dalay Lama diyor ki: "Bir insanı mutlu etmek istiyorsanız ona kibar ve zarif davranın. Kendinizi mutlu etmek istiyorsanız karşınızdakilere kibar ve saygılı davranın".

    İş dünyasında tokalaşmadan, kartvizit alışverişine, e-posta yazmaya kadar her şey belli zarafet kuralları dairesinde gerçekleşmeli. Kurduğumuz iletişimin sağlıklı ve düzeyli yürütülmesi için en temelde zarif olmaya ihtiyacımız var.

    Kaynak: Wise.tv / Ekonomi

    Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title