Haberler

Daıkın Türkiye, Yaz Sezonunu Adana'da Açtı

İklimlendirme sektöründe önde gelen kuruluşlardan Daikin'in Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zeki Özen, sezonsal verimlilik değerlerinin Türkiye'de 2014 yılında mevzuata girmesinin beklendiğini hatırlatarak, "Ama Türkiye Daikin olarak biz beklemedik."

İklimlendirme sektöründe önde gelen kuruluşlardan Daikin'in Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zeki Özen, sezonsal verimlilik değerlerinin Türkiye'de 2014 yılında mevzuata girmesinin beklendiğini hatırlatarak, "Ama Türkiye Daikin olarak biz beklemedik. Tüketici, yeni bir cihazın, İstanbul'da gösterdiği verimlilik tasarrufunu Adana'da gösterip, göstermeyeceğini artık etiketine bakarak anlayabiliyor" dedi.

Japon devi Daikin, yeni sezonun açılışını Adana'da yaparak, Türkiye'deki büyüme planlarını anlattı. HiltonSA Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Daikin Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Zeki Özen, Türkiye'deki büyüme hedefleri doğrultusunda, bayii atağına geçtiklerini belirtti. Özen, bu yıl 9'u Adana'da olmak üzere 57 yeni açılış yapacaklarını, böylece 184 bayiye ulaşacaklarını ifade etti. Daikin çatısı altında ciro, istihdam, ihracat, ürün gamı ve bayii ağı konusunda önemli atılımlar gerçekleştirdiklerini dile getiren Özen, "Son 2 yılda Daikin Türkiye, her alanda sektör ortalamasının üzerinde büyüyerek 2015 yılı için koyduğu hedeflere yaklaştı. Daikin Türkiye olarak, 2015 yılı için kendimize 500 milyon Euro ciro ve bin 500 kişilik istihdam hedefi koymuştuk. Bu hedef doğrultusunda geçen yıl 518 milyon lira ciroya ulaşırken, bu yıl için 640 milyon hedef belirledik. Çalışan sayımız 2011 yılında 420 kişi iken şuan 600 kişiyi aştı" diye konuştu.

Özen, klima teknolojisi ve yeni standartlar hakkında bilgi veren Özen, bu yıl Avrupa Avrupa ile eş zamanlı olarak uygulamaya aldıkları sezonsal verimlilik kriterlerini şöyle anlattı:

"Yürürlükte olan enerji etiketlerinde, A ve B sınıfı gibi sonuçlar tek bir sıcaklıkta ölçümlenerek bulunuyor, bu nedenle gerçek hayatı verileri doğru yansıtamıyor. Yeni sezonsal verimlilik kriterine göre yapılan ölçümler cihazın farklı hava sıcaklıklarında nasıl bir performansla çalışacağını gösteriyor. Sezonsal verimlilik kriterlerinin Türkiye'de 2014 yılında mevzuata girmesi bekleniyor ama biz beklemedik. Çünkü bu yeni etiketlendirme sistemi, cihazların hangi bölgede hangi verimlilik düzeyinde çalıştığını tüketiciye en iyi şekilde anlatıyor. Yani bir cihazın, İstanbul'da gösterdiği verimlilik ve enerji tasarrufu düzeyini Adana'da gösterip, göstermeyeceğini tüketici etiketine bakarak anlayabiliyor."

"TÜRKİYE ÇOK HIZLI BÜYÜME KAYDEDEN BİR ÜLKE"

Daikin Türkiye Başkan Yardımcısı Takayuki Kamekawa da yaptığı konuşmasında, Daikin'in bu yıl 21 milyar dolar, 2015 yılında ise 25 milyar dolar ciro hedeflediğini söyleyerek, "Bu noktada Türkiye, Daikin için büyük bir önem taşıyor. Türkiye gelişen ve çok hızlı büyüme kaydeden bir ülke. Daikin Türkiye'nin elde ettiği sonuçlar da bunu gösteriyor. Daikin Türkiye, 2012 yılında ulaştığı 518 milyon liralık cirosu ile Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin en yüksek satış rakamını elde eden 3'üncü ülkesi oldu. 2015 yılına ilişkin hedeflerimize ulaşmamız için 2013 yılında elde edeceğimiz sonuçlar çok önemli" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Zeki Özen İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title