Haberler

Chobani, Yatırım İçin TPG İle Masada

Güncelleme:

Chobani'nin, yatırım fonu Texas Pasific Group ile masada olduğu, görüşmelerin ileri aşamaya geldiği belirtildi.

Hamdi Ulukaya'nın kurucusu olduğu ve ABD'de yoğurt pazarının yüzde 50'sini elinde bulunduran Chobani'nin yatırım fonu Texas Pasific Group ile masada olduğu, görüşmelerin ileri aşamaya geldiği belirtildi. TPG Türkiye'de Mey İçki'yi satın almış daha sonra Diageo'ya 2.1 milyar dolara satmıştı.

Türk işadamı Hamdi Ulukaya'nın sahip olduğu Chobani dünyanın en büyük girişim sermayesi fonlarından Texas Pasific Group (TPG) ile masaya oturdu.

GÖRÜŞMELER İLERİ AŞAMADA

New York Times'ın haberine göre TPG, Chobani'ye yatırım yapmak için görüşmelerde bulundu ve görüşmeler ileri aşamaya geldi.

Chobani kurucusu ve CEO'su Hamdi Ulukaya yaptığı açıklamada yeniden finansal yapılanma içine girdiklerini, daha hızlı büyüyüp yatırımlar yapabilmek için şirket ortaklığını değil, büyüme fonlarıyla işbirliği olanaklarını aradıklarını belirtmişti. Ulukaya görüşmelerde henüz bir yüzde belli olmadığını söylemişti.

HIZLI BÜYÜYOR

Chobani ABD'de hızlı büyüyen yoğurt pazarının en flaş şirketlerinden biri olmuştu. Geçtiğimiz sene satışlarını yüzde 30'dan fazla artıran Chobani 1 milyar dolarlık ciroyu geçmişti. ABD'li Fortune dergisine göre Chobani kuruluşundan bugüne 1 milyar dolara en hızlı ulaşan şirket oldu.

MEY İÇKİ'Yİ ALMIŞTI

TPG Türkiye'de Mey İçki'ye yaptığı büyük yatırımla biliniyor. TPG Mey İçki'yi 2006'da 800 milyon dolara almış Şubat 2011'de dünya içki devi Diageo'ya 2.1 milyar dolara satmıştı.

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title