Haberler

Cem Uzan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Parası da Tehlikede

Güncelleme:

Türkiye'ye karşı uluslararası mahkemelerde açtığı yaklaşık 100 milyar dolarlık davaların tümünü kaybeden Cem Uzan'a bir kötü haber de Körfez'den geldi.

Türkiye'ye karşı 100 milyar dolarlık dava açan Cem Uzan'ın zulaları bitmiyor. Bu yılın başında Hong Kong ve Singapur'da zulası ortaya çıkan Uzan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki parası da tehlikede.

Türkiye'ye karşı uluslararası mahkemelerde açtığı yaklaşık 100 milyar dolarlık davaların tümünü kaybeden iş adamı Cem Uzan'a bir kötü haber de Körfez'den geldi. Uzan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki zulasına el konulacak. Uzun yıllardır 2 milyar dolardan fazla olan borcu ödenmediği için Uzan'ın peşine düşen Motorola, Türk iş adamının Birleşik Arap Emirlikleri'nde küresel bir bankadaki parasını buldu.

30 MİLYON DOLARLIK PARAYA EL KONULMASI İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDULAR

Motorola avukatları, 30 milyon dolarlık paraya el konulması için New York Mahkemesi'ne başvurdu. Uzan ailesine ait paranın, dünyanın en büyük bankalarından biri olan İngiltere merkezli Standard Chartered'da olduğu öğrenildi. Bu yılın mart ayında da Uzan'ın Uzakdoğu'daki bir başka zulasına ulaşıldı.

UZAKDOĞU BAĞLANTISI

ABD'li Yargıç Jed Rakoff'un Motorola'ya başta Cem-Hakan Uzan kardeşler olmak üzere ailenin e-maillerini izleme izni vermesinin ardından Asya'da yatırımları olduğu ortaya çıktı. Uzanlar'ın internet yazışmalarından Hong Kong ve Singapur'da da mal varlıkları olduğu tespit edildi. Motorola tarafından hemen bu ülkelerdeki mahkemelere gerekli başvurular yapıldı.

5.2 MİLYAR DOLARLIK DAVA AÇTI

15 Kasım 2013'te Hong Kong'da, 18 Kasım'da da Singapur'da Uzanlar'a ait olduğu tespit edilen tüm mal varlıkları donduruldu. Motorola Uzan ailesinden kişilerin de bulunduğu 12 sanığa, Hong Kong'da 5.26 milyar dolarlık dava açtı. Dava açılanlar arasında Kemal Uzan, oğulları Cem ve Hakan Uzan da var.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Kemal Uzan Cem Uzan Türkiye Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

KÜRT SİBGATULLAH ALLAH IN YARATICI GÜCÜ:

SENİ YÜCE YARATAN BİR DAHA BURALARA GETİRMESİN!

9
28
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Uzanlar Sayesinde İlk özel Kanal ( Star ), Radyo ( Süper Fm, Kral Fm vs. . ) Kuruldu dahada birçok alanda Kurduğu şirketlerde de Binlerce kişi çalışıyordu. Ülkemize hep ilkleri getiren gene uzanlar oldu. Hatta Uzanlar sayesinde Şampiyonlar Liglerini Yıllarca Şifresiz ve Bedava izledik. Ülkemizde çok zengin var ama bence bukadar faydalı olanda olmadı. Motorolaya kelek yapmışsa bu şekilde tepesine binmek yerine uzlaşma ile çözülebilirdi, Şimdi Burdaki Mal Varlığına el konulup Motoroloya verildi, Olan parasınıda yurt dışına kaçırdı, Bu olan durumdan kimin ne faydası olduki ?

32
1
yanıtYanıtla
YILMAZ:

Sabancı Koç ne kadar düzgünse Uzan da o kadar düzgündü memlekete hepsinden fazla faydası dokundu diye düşünüyorum

20
4
yanıtYanıtla
YORGANCI CEMŞİT:

2002 genel seçimlerinde yüzde 7, 25 oy alan . . . yani 2. 284. 644 ''akıllı'' kişinin oyunu alan birisi için fazla yorum yapmaya gerek yok. . .

10
1
yanıtYanıtla
prometheus:

Türkiye''ye gelse de Sultan''a muhalefet etse, zaten muhalefet etmesin diye ipini çektiler. . .

9
1
yanıtYanıtla
SALİH:

BU ADAMI DA PARALEL BU HALE GETİRMİŞ YA GÜLÜYORUM. İRANLI ZARRAB NE İSE ZAMANINDA DA UZAN O İDİ.

6
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title