Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki "sınıf annesi" uygulamasını yasakladı

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda öğretmen ile veliler arasında iletişim kurmak için gönüllü olarak görev yapan "sınıf annesi" uygulamasını yasakladı. Valiliklere gönderilen uyarı yazısında bu kişilerin aidat topladığı ve ders araç-gereci temini için para talep ettiğine vurgu yapılırken bu tip olayların şikayetlere neden olduğuna dikkat çekildi. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde bir öğrenci ile "sınıf annesi" arasında yaşanan "Sınıf annesi sanki dünyanın ağası" diyaloğu gündem olmuştu.

Okullarda öğretmen ile veliler arasındaki iletişimi kurmak için gönüllü olarak görev yapan ancak zaman zaman tartışmalara neden olan 'sınıf annesi' uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yasaklandı.

MEB ŞİKAYETLER SONRASI RESMİ UYARI YAYINLADI

Türkiye genelindeki okullarda bazı yerlerde "sınıf annesi" adı altında görevlendirilen velilere yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı, resmi bir uyarı yayınladı. Bakanlık, bu kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğu yönündeki şikayetlere dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki 'sınıf annesi' uygulamasını yasakladı

AİDAT TOPLADIKLARINA, DERSLERE MÜDAHİL OLDUKLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Valiliklere, MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer tarafından gönderilen "Mevzuatta yer olmayan uygulamalar hakkında (Sınıf annesi)" konulu yazıda, bu kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladıklarına, ders araç-gereci temini yönünde faaliyette bulunduklarına, zaman zaman derslere müdahil olduklarına ve öğrencilerin görüntülerini kaydettiklerine dikkat çekildi.

"MEVZUATTA YER ALMAYAN UYGULAMALARA MAHAL VERİLMEMELİ"

Öğretmen dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı durumlar oluşturduğu kaydedilen yazıda "Valiliğinizde okullarda sınıf annesi ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara mahal verilmemesi, bu konuda okulların uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınmasını hususunda gereğini rica ederim" ifadelerine yer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı okullardaki 'sınıf annesi' uygulamasını yasakladı

ÖĞRENCİNİN "SINIF ANNESİ"NE VERDİĞİ YANIT GÜNDEM OLMUŞTU

Sınıf annelerinin "öğretmenin önüne geçtiği" eleştirilerine karşı bazı veliler ve öğretmenler okuldaki işleri kolaylaştırdığı için sınıf anneliği uygulamasını destekliyordu. Ayrıca bazı sınıf annelerinin, Öğretmenler Günü'nde pahalı hediyeler almak için yüksek miktarlarda para toplaması, öğretmenlerden kendi çocuklarına özel ilgi beklemesi, veliler arasında gruplaşma yaratmaları da eleştiriler arasındaydı. Son olarak bir öğrencinin sınıf annesiyle tartışması gündem olmuştu. "Ben bu sınıfın sınıf annesiysem her şeyi bilmek zorundayım" diyen veliye, öğrencinin "Sınıf annesi sanki dünyanın ağası" diye cevap verdiği videoya tepki yağmıştı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Güncel Haberler

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

20 Nisan hangi burç? Nisan'ın 20'sinde doğanlar hangi burç oluyor? 20 Nisan burcu! İzmir Dikili orman yangını söndürüldü mü? Orman yangınında son durum 26-27 Temmuz Akaryakıt Fiyatları: Benzine, motorine, mazota zam veya indirim var mı, gelecek mi? Akaryakıt zammı ne zaman? 26-27 Temmuz bugün ve yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, kaç derece? Bu akşam kimin maçı var? Bugün TV'de kimin maçı var, ne maçı? 26 Temmuz bugünkü günün maçları Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl'de son dakika deprem oldu! Deprem şiddeti ve büyüklüğü kaç, nerede oldu? Son depremler AFAD ve Kandilli listesi Milli takım kadrosundan çıkarılan Tuğba Şenoğlu İvegin kimdir? Tuğba Şenoğlu İvegin kaç yaşında, nereli? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? Beyoğlu, Fatih, Sarıyer 26-27 Temmuz İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? Aliağa, Bergama, Çeşme 26-27 Temmuz 2024 İzmir su kesintisi listesi! Gaziantep GASKİ su kesintisi: Gaziantep'te sular ne zaman gelecek? Şahinbey, Şehitkamil, Nurdağı 26-27 Temmuz 2024 GASKİ su kesintisi listesi! Adana ASKİ su kesintisi: Adana'da sular ne zaman gelecek? Çukuorva, Karataş, Pozantı 26-27 Temmuz 2024 Adana su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? Karatay, Beyşehir, Ilgın 26-27 Temmuz 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? Alanya, Korkuteli, Demre 26-27 Temmuz 2024 Antalya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? İnegöl, Nilüfer, Mustafakemalpaşa 26-27 Temmuz 2024 Bursa su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? Yenimahalle, Sincan, Bala 26-27 Temmuz 2024 Ankara su kesintisi listesi!
İzmir'in Dikili ilçesinde orman yangını! Alevler saatlerdir kontrol altına alınamadı

İzmir'in Dikili ilçesinde orman yangını! Alevler saatlerdir kontrol altına alınamadı

500

Yorumlar (85)

SAMET TEMAS:

eşim sınıf annesiydi yıllarca görevini hakkıyla yaptı. şimdi boşluğa düşebilir. kim verecek bunun hesabını, işin yoksa psikolog ara şimdi. bari seneye yasaklasaydınız. onca hazırlık boşa gitti. neyse ki öğretmenler günü hediyesini halletmiştik. çok güzel bir laptop aldık öğretmenimize. çok da memnun kalmıştı

53
621
yanıtYanıtla
Özay Altunay:

sanarsın millet vekili. görevini hakkıyla yaptı nedir ya. Karısı boşluğa düşebilirmiş hesabını kim verecekmiş çok komiksiniz ya :D

yanıt464
yanıt23
Sukran Sönmez:

Öğretmene laptop almakta ne yaa.. Bu neyin kafası veliler sırf çocuğumuz mahçup olmasın diye ne zorluklarla vermiştir o parayı , eşiniz hocaya yalakalık yapacak diye o küçücük ellerden o paraları nasıl aldıysa artık. vicdan diyorum birazcık vicdan .

yanıt520
yanıt18
DİYARBEKİR:

kan emiciler sizi

yanıt259
yanıt8
Aykut Kalanoğlu:

Öğretmen alamamış mı kendisine bir laptop ? sizin gibilere ne denir siz çok iyi bilirsiniz de burada ayrıca yazmaya izahata gerek yok siz anladınız ?? sayın öğretmenler bu tip hediyelere asla izin vermeyin kabul etmeyin sürekli tekrarlanırsa altında ezilirsiniz !

yanıt154
yanıt9
Halit:

ohhhh ev alaydınız

yanıt53
yanıt5
Bir baba indi:

ne görevi yaaa!!!!

yanıt28
yanıt0
Özgür VATAN:

Velet tek başına devrim yaptı.

170
6
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

hiç bir eğitim almadan çocukların eğitim hayatında haksız şekilde yer alan bu figürün ortadan kaldırılması gerekiyordu. geç. bile kalındı.

136
7
yanıtYanıtla
osman özakça:

Helal olsun çocuk sana , tek başına bu saçma sapan uygulamaya son verdiğin için de ayrıca teşekkürler , yetkilerini ve hadlerini aşanlara da örnek olsun bu başkaldırın

128
9
yanıtYanıtla
Tüm 85 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title