Haberler

''Efsana futbolcu'' Pele'nin müzesine yoğun ilgi -

Brezilya'nın güneydoğusundaki Santos kentinde bulunan Pele Müzesi, Dünya Kupası nedeniyle ülkeyi ziyaret eden binlerce futbolseverin akınına uğruyor.

''Efsana futbolcu'' Pele'nin müzesine yoğun ilgi - SANTOS

''Efsana futbolcu'' Pele'nin müzesine yoğun ilgi

- Tarihteki en başarılı futbol yıldızlarından biri olan Edison Arantes do Nascimento "Pele"nin "ayakkabı boyacılığından futbolun zirvesine" uzanan yaşamına dair önemli detayların bulunduğu müze turistlerin büyük ilgisini çekiyor

- Brezilya'nın doğusundaki Santos kentinde bulunan müze, Dünya Kupası nedeniyle ülkeyi ziyaret eden binlerce futbolseverin akınına uğruyor

SANTOS (AA) - BAKİR TİRO - Futbol tarihine damga vuran isimlerin başında gelen ''futbol efsanesi'' Edison Arantes do Nascimento Pele'nin "ayakkabı boyacılığından futbolun zirvesine" uzanan yaşamına dair önemli detayların bulunduğu müze turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Brezilya'nın güneydoğusundaki Santos kentinde bulunan Pele Müzesi, Dünya Kupası nedeniyle ülkeyi ziyaret eden binlerce futbolseverin akınına uğruyor.

Pele'nin doğum yeri olan Santos'ta, belediyenin 2010 yılında aldığı karar doğrultusunda yapımına başlanan ve geçen hafta açılan müze, yaşayan efsanenin hayatının önemli detaylarını içinde barındırıyor. Müzeyi ziyaret eden futbolseverler, Pele'nin kariyeri boyunca kazandığı madalyalardan giydiği formalara, kramponlarından imzaladığı kontratların kopyalarına Pele'ye ait birçok özel eşyayı görme imkanı bulunuyor.

Santos'un en tehlikeli gecekondu mahallelerinden birinin yakınlarında inşa edilen dört katlı bir binada hizmet veren Pele Müzesi'nde, ünlü futbolcunun kariyerinde iz bırakan golleri ve maç kayıtlarını da izlemek mümkün.

Ziyaretçilerin en fazla ilgisini çeken bölüm ise Pele'nin dünyaca ünlü diğer şahsiyetleriyle çektirdiği fotoğrafların orjinal boyutlarda sergilendiği kısım.

Müze yetkililerinden alınan bilgiye göre, açılmasının üzerinden henüz bir hafta gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, müze binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi.

- Pele kimdir?

Santos'ta 23 Ekim 1940 tarihinde dünyaya gelen Pele, çocukluğunu sokaklarda ayakkabı parlatarak geçirdi. Pele, 11 yaşında keşfedildikten sonra kariyerine Santos'ta başladı ve 18 yıl bu kulübün formasını terlettikten sonra, New York Cosmos formasıyla kariyerini sonlandırdı.

Futbol tarihinde en fazla gol kralı ünvanına sahip olan Pele, New York Cosmos formasıyla bir sezonda ligde 52, kupada 12 gol kaydederek, ''en fazla gol atan gol kralı'' olarak futbolu bırakmıştı. Kariyeri boyunca 1281 gol kaydeden Pele, 3 kez de Dünya Kupası kazanan Brezilya takımında yer aldı.

Pele ayrıca, 92 maçta hat-trick, 30 maçta 4 gol ve 6 maçta 5 gol atarak, kırılması zor rekorlara da imza atmıştır.

Kaynak: AA / Spor

New York Edison Pele Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title