Haberler

Edirne Belediyesi Eski Başkanı Sedefçi, Selde Mahsur Kaldığı Bağ Evinden Afad Ekipleri Tarafından...

Edirne Belediyesi eski Başkanı Hamdi Sedefçi, kentte yaşanan taşkında nehir kenarındaki evinde 5 saat mahsur kaldı.

Edirne Belediyesi eski Başkanı Hamdi Sedefçi, kentte yaşanan taşkında nehir kenarındaki evinde 5 saat mahsur kaldı. CHP'li eski belediye başkanı Sedefçi'yi, AFAD ekipleri ile bir kooperatife ait özel kayık kurtardı.

Edinilen bilgiye göre belediye eski başkanı Hamdi Sedefçi her zaman olduğu gibi dün nehir kenarındaki evine gitti. Nehre sıfır noktada ve taşkın sahası içinde bulunan evinde gece geç saatlere adar oturan ve nehir su seviyesini sürekli kontrol eden Sedefçi sabah kalktığında bir anda yükselen su seviyesi sonrasında evinde mahsur kaldı. Uyarılmadıklarını iddia eden Sedefçi, kendi imkanları ile çıkamayacağını anlayınca ilk olarak sabah saatlerinde Edirne itfaiyesini arayarak kurtarılmayı beklediğini belirtti.

İtfaiye Müdürlüğü'nden aldığı bilgiyle kendisinin kurtarılmaya gelinmeyeceği bilgisini alan Sedefçi, bu defa İtfaiye Müdürünü arayarak kendisinin ve köpekleri ile diğer hayvanlarının kurtarılması için zodiac botun gönderilmesini istedi. İtfaiye erlerinin bu konuda eğitimlerinin yeterli olmadığı gerekçesi ile kurtarma işleminin yapılmayacağı cevabını alan Sedefçi, bu defa AFAD ekiplerinden yardım istedi. İlk olarak yardımına AFAD ekibi ile su ürünleri kooperatifine ait bir balıkçı kayığı yetişti. Evinin merdivenlerinde bekleyen Sedefçi yaptığı açıklamada kendisine karşı özel bir uygulama yapıldığını iddia ederek kurtarılmadığını kaydetti.

Sedefçi, kurtarılma esnasında yaptığı açıklamalarda, "Gece saat 23.00'a kadar su yoktu. Uyarılmadık. Sabah kalktığımda bahçede su vardı ve 1.5 metreyi buldu. 50 cm daha gelirse eve de gelecek. Sabah saat 11.00'da itfaiye müdürünü arayarak mağdur olduğumu ve hayvanlarımın mahsur kaldığını söylediğim halde Edirne İtfaiye Müdürümüz Aydın Başkak bizi 2 ay önce yine kurtardığı halde talimat almışlar ve bizi kurtarmaya gelemeyeceklerini söylediler. Biz de burada 5 saattir kurtarılmayı bekliyorduk" dedi. Sedefçi, "Benim eski belediye başkanı olmam önemli değil. Bende bir insanım, canım, beni düşünmüyorsan buradaki köpeklerimi hayvanlarımı düşün. 50-60 hayvanım telef oldu" ifadelerini kaydetti.

Sedefçi eline aldığı bavulu ile evinden AFAD ekibinin botu ile ayrılırken, köpekleri de gelen balıkçı kayığına bindirilerek emniyetli bir noktaya çıkartıldı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Edirne Belediyesi Hamdi Sedefçi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title