Haberler

Ece Üner'den otizmli çocukları yuhalayan velilere sert tepki: Otizm değil ama cehalet bulaşıcı bir hastalık

Güncelleme:

Show TV spikeri Ece Üner, Aksaray'da bulunan Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli öğrencileri yuhalayan velilere tepki gösterdi. "Otizm değil ama cehalet bulaşıcı bir hastalık." diyen Üner, Anayasa'nın 42. maddesini hatırlatarak, "Kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz. Yani o veliler suç işliyor." dedi.

Aksaray'da Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda otizm sınıflarının kapatılmasını talep ettiği ileri sürülen velilerin, okul çıkışında otizmli öğrencileri yuhalamıştı. Show TV spikeri Ece Üner, ana haber bülteninde söz konusu skandala imza atan velilere sert tepki gösterdi.

"OTİZM DEĞİL AMA CEHALET BULAŞICI BİR HASTALIKTIR"

Üner, "Otizmin bulaşıcı bir hastalık olduğunu düşünecek kadar cahil olanlara kötü bir haberimiz var. Otizm değil ama cehalet bulaşıcı bir hastalık. Ön yargı bulaşıcı bir hastalık. Anayasa'nın 42. maddesine göre kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz. Yani o veliler suç işliyor. İkincisi, kınadığın şeyle sınanırsın. Üçüncüsü ve en acili, özel eğitim sınıflarına alınıp sonra topluma salınması gerekenler, o masumları yuhalayanlardır." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda bir grup velinin, okulda otizmli çocukları istemediği için yuhalayarak protesto ettiği iddia edilmişti. Bu bilgi sonrası da olaya çığ gibi tepki gelmişti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu iddialar üzerine konuyla ilgili soruşturma başlattı. Aksaray Valiliği ise yaptığı açıklamada yuhalama iddialarını yalanlayarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın olayla ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ece Üner Aksaray Otizm Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (40)

Otist:

Sana helal olsun Ece ÜNER ne güzel özetliyorsun, bu ülkenin senin kadınlara ihtiyacı var kokoşlara değil.

18
1
yanıtYanıtla
Fatma:

Ece üner çok dogru söyledi kınadıgınızla sınanırsınız benimde çocugum otizmli idi onların ilaca ameliyata ihtiyacı yok eğitim ve sevgiye ihtiyaçları var çok şükür benim çocuğum normale döndü birde ben yurt dışında yaşıyorum bu gün bir daha şükretdim türkiyede yaşamadıgım için belki bana kızanlar olabilir ama Türkiyede olsa benim çocuğum bırak gelişmeyi böyle çahillerin içinde daha gerilerdi

18
1
yanıtYanıtla
musa:

Ece ÜNER, duygularımızın tercümanı oldun ve olmaya devam ediyorsun. çok teşekkür ediyorum.

13
1
yanıtYanıtla
Ali:

Bir Aksaray lı çok utandım o masum zararsız insan lar bunu hak etmiyor

12
0
yanıtYanıtla
nokta:

senin işin haber yapmak bilmiş bilmiş herşeye yorum yapma taraflı gazteci

2
8
yanıtYanıtla
SERTTÜRK:

Böyle birşey olamaz memleketimin insanları utanıyorum Aksarayın yüz karaları

10
0
yanıtYanıtla
Muş lu:

Aksaray değil (KARASARAY) Tabi orada yaşayanlar hepsi değil ama. O zihniyette olanları kast ediyorum. O masum çocukların kalbi kırılmasın diye insan neler vermezki. Bunu yapanlar aynısını yaşasınlar diyemiyorum .çünkü o çocuklar hiç bir günahı yok.

9
1
yanıtYanıtla
Can:

cehaletin bulaşıcı olduğu kadar ilim de bulaşıcı olsaydı keşke.

9
0
yanıtYanıtla
BİR ZAMANLAR KOZAN:

Otizmli cocuklar dediginiz birer melek onlar

9
0
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Zaten ulkenin yarisi cahil, ulkeyi yonetenlerde cahil ve cehalet icinde. Halktan ne beklersinki ozaman?

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title