Haberler

Kırmızı listedeki Arap tavşanı Erzincan'da görüntülendi

Güncelleme:

Erzincan'da, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin kırmızı listesinde bulunan kanguru faresine benzerliği nedeniyle karıştırılan Arap tavşanı bulundu.

Erzincan'ın Çağlayan beldesinde Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin (IUCN) 'kırmızı' listesinde bulunan kanguru faresine benzerliği nedeniyle karıştırılan Arap tavşanı, gece saatlerinde yöre halkı tarafından görüntülendi.

"KULAKLARI TAVŞANA BENZİYOR, HAREKETLERİ KANGURUYA"

Çağlayan beldesinde küçükbaş hayvancılıkla uğraşan Necdet Anlar, gece saatlerinde yaylaya hayvanlarının yanına aracıyla giderken yolda gördüğü canlı dikkatini çekti. İlk başta korkarak gördüğü hayvana yaklaşan Anlar ve yanındaki arkadaşı, tehlikeli olmadığını görünce daha yakından cep telefonlarıyla görüntü almaya başladı. Necdet Anlar, çok sevimli buldukları ve kuyruk kısmındaki ilginç yapısı nedeniyle dokunarak sevdikleri hayvanla daha önce hiç karşılaşmadıklarını ifade ederek, "Bu canlının kulakları tavşana benziyor, hareket şekli ise kanguruyu andırıyor" dedi.

KIRMIZI LİSTEDE BULUNAN ARAP TAVŞANI

Daha önceki yıllarda da Tunceli ve Elazığ'da birkaç kez görülüp Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin 'kırmızı' listesinde bulunan kanguru faresi diye haberlere konu olan canlının aslında Arap tavşanı olduğu kaydedildi. Su içmeyerek doğada kalabilen ender hayvanlardan kanguru faresi, dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olarak kabul ediliyor. Arap tavşanı ise Orta Anadolu Bölgesi ve Batı Anadolu Bölgesi ovaları ile Doğu Anadolu'nun yayla ve steplerinde görülüyor. Arap tavşanının nesli henüz tükenme tehlikesi altında değil. Bu tür de IUCN tarafından "asgari endişe" kategorisinde sınıflandırılmış durumda.

İşte Arap tavşanı:

Dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri Erzincan'da görüntülendi

Dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri Erzincan'da görüntülendi

Dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri Erzincan'da görüntülendi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cep Telefonu Çağlayan Erzincan Haberler

Bakmadan Geçme

MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500

Yorumlar (20)

canan:

inşallah nesli tükenmez bu güzelliğin. neslinin tükenmesi gerektiğine inandığım tek canlı insan.

8
1
yanıtYanıtla
tırcı osman:

bunlar fareye benziyo abi, biz fare diye tavşan mı yiyoduk abi

5
0
yanıtYanıtla
onur:

bildiğin lağım faresi bu neresi tavşan bunu

3
2
yanıtYanıtla
1313:

DOLU BUNDAN HER YERDE VAR BİTLİS TE ZİBİL GİBİ

5
0
yanıtYanıtla
fuzuli işler:

kars ta bi sürü var bu hayvanlardan genelikle geceleri yol üzerinde cok gördüm inş nesli tükenmez

3
0
yanıtYanıtla
Dağcı:

Uşak Ulubey ilçesi kıraç bölgelerinde akşamları görülüyor

2
0
yanıtYanıtla
hariciye:

karaman bölgesinde kıyamat gibi

1
1
yanıtYanıtla
fatih akb:

konya seydişehir dağlarında birsürü var duyurulur :))

1
0
yanıtYanıtla
DV:

ayyy çok tatlı. yerim seni şekercik

1
0
yanıtYanıtla
fuzuli işler:

pişir bari bu şekilde yeme

yanıt2
yanıt1
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title