Haberler

Tel Abyad'da ev ve araçlara tuzaklanan patlayıcılar imha ediliyor

Güncelleme:

Barış Pınarı Harekatı kapsamında terörden arındırılan Tel Abyad'da terör örgütü YPG/PKK'nın ev ve araçlara tuzakladığı patlayıcılar imha ediliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ev Suriye Milli Ordusunun (SMO) Fırat'ın doğusunda terör örgütü YPG/PKK tarafından oluşturulmak istenen terör koridorunu yok etmek, bölgede huzur ve güveni sağlamak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nda terörden arındırılan Tel Abyad'da terör örgütü YPG/PKK'nın ev ve araçlara tuzakladığı patlayıcılar imha ediliyor.

PATLAYICILAR TEK TEK İMHA EDİLİYOR

TSK ve SMO mensuplarının bölgede arama tarama faaliyetleri devam ediyor. Evin bahçesinde patlayıcı tespit ettiklerini belirten Suriye Milli Ordu (SMO) askerleri, yakınında ise günlerdir park halinde duran, terk edilmiş aracın imha edildiğini belirtti. Aracı kontrollü olarak imha eden SMO askerleri, ardından çevrede detaylı arama yaptı.

"TÜRK ASKERLERİ BİZE ÇOK YARDIMCI OLUYOR"

Arama- tarama faaliyetlerine katılan SMO askerlerinden biri, "Burada bomba bulduk. Evde de bomba vardı. Arabayı kontrol ettik. Yaralanan ve hayatını kaybeden olmadı. Sürekli çevreye bakıyoruz. Dün Türk askerleri geldi, kontrol yapıldı. Türk askerleri, burada bize çok yardımcı oluyor. Çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

EVE TUZAKLANAN PATLAYICI KONTROLLÜ ŞEKİLDE İMHA EDİLDİ

Bölgede arama- tarama faaliyetlerini sürdüren Türk askerleri ise Tel Abyad'daki eve teröristler tarafından patlayıcı tuzaklandığını tespit etti. Çevre evlerde oturanlar, güvenlik gerekçesiyle bölgeden uzaklaştırıldıktan sonra eve tuzaklanan patlayıcı kontrollü olarak imha edildi.

Tel Abyad'da ev ve araçlara tuzaklanan patlayıcılar imha ediliyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Barış Pınarı Harekatı YPG Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title