Haberler

Moskova'da, Suriye Diplomasisi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın son açıklamalarından sonra Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Ortadoğu Özel Temsilcisi ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, önce Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riad Haddad ile görüştü.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın son açıklamalarından sonra Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Ortadoğu Özel Temsilcisi ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov, önce Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riad Haddad ile görüştü. Bogdanov, bugün de Türkiye Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile görüşecek.

Dün yapılan Bogdanov, Haddad buluşmasıyla ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sayfasından yapılan açıklamada, görüşmenin Haddad'ın isteği ile yapıldığı belirtildi. Görüşmede Suriye'deki gelişmelerin ele alındığı ve Suriye'deki iç çatışmaların geniş ulusal bir diyalog ile çözüme ulaştırılarak akan kanın bir an önce durdurulması gerektiğinin üzerinde durulduğu belirtildi.

Bogdanov'un daveti üzerine, Moskova'ya iki günlük bir ziyaret gerçekleştiren Sinirlioğlu ise bugün başta Suriye'deki durum olmak üzere bölgesel gelişmeleri ele almak amacıyla bir araya gelecek. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada görüşmenin Bogdanov ile 22 Kasım 2012 tarihinde Ankara'da yapılan istişarelerin devamı niteliğinde olduğu belirtildi.

DHA(GE/İD)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Mikhail Bogdanov Beşşar Esed Moskova Suriye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title