Haberler

Erdoğan'ın "Cami Yapalım" Dediğini Küba'da İlk Mescit Açıldı

Güncelleme:

Küba'da ramazan ayında Müslümanların ibadetlerini yerine getirmeleri için bir mescit açıldı ve Küba'ya yapılacak olan cami tamamlanana kadar açık olacağı açıklandı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, Küba'da ramazan ayında Müslümanların ibadetlerini yerine getirmeleri için bir mescit açıldığını ve bu mescidin TDV'nin katkılarıyla Küba'ya yapılacak olan cami tamamlanana kadar açık olacağını açıkladı.

TERAVİH VE CUMA NAMAZI KILINIYOR

Küba'nın, Havana kentinde tarihi bir mekanı mescit için tahsis ettiğini belirten Palakoğlu, ramazan ayında buradaki Müslümanların ilk kez bir mekanda teravih ve cuma namazlarını kılabildiklerini söyledi.

CAMİ İÇİN ADIM ATILACAK

Açılan mescit hakkında basın mensuplarına bilgi veren Palakoğlu, tahsis edilen bu mekanın 200 metrekare olduğunu ve Küba'da yapılması planlanan caminin açılışına kadar hizmet vereceğini açıkladı.

Palakoğlu, inşa edilecek caminin yer tahsis işleminin bittiğini, projelendirme ve teknik hazırlıklarla ilgili sürecin de başladığını kaydetti.

Küba'da yerli Müslümanların daha önce namaz kılabilecekleri bir mekanın olmadığını kaydeden Palakoğlu, sadece diplomatların gidebildiği eski müzenin içinde bir yerin bulunduğunu bildirdi.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Hatılanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aylar önce yaptığı bir konuşmada Küba'ya cami yapılacağını söylemiş hatta gittiği yerden cami için temaslarda bulunduğu yer istediği konuşulmuştu.

Kaynak: AA / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan İsmail Palakoğlu Türkiye Küba Dünya Haberler

500

Yorumlar (4)

aa:

İnşallah tüm ülkelerde de cami yapılır da müslüman kardeslerimiz ibadetlerini rahat rahat yaparlar..

10
2
yanıtYanıtla
Gurbet_34:

Insallah

4
0
yanıtYanıtla
Yzf r1 Mobil-IOS:

Sayin basbakan, cami yapacagina 19 temuz 2006 da polis helikopteri antalyada aracimin ustune dustu,hasar cok buyuk,ben ve aylem ptss olduk 2 sene gurbette tedavi gorduk.ben orda polisleri kurtarma mucadelesi verdim kendi hayatimla oyun oynadim.siz hasarimi bile tek kurus vermediniz. Disarida cami yapin iyiylik olur???????

1
0
yanıtYanıtla
1:

rte geçenlerde amerikayı ilk müslümanlar keşfetti kübada müslüman camileri vardı derken dalga geçiyordunuz . siz anca milletle dalga geçmeyi bilirsiniz . hiçbirşey için kafa yormayan yiyip içip yatan beleşçi boş tiplersiniz.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title